Last news in Fakti

7 Юни, 2022 14:59 5 468 10

Емануил Йорданов пред ФАКТИ: Чиновници седят зад проекта за българския закон за „Магнитски“

  • емануил йорданов-
  • лили маринкова-
  • данс-
  • магнитски

Всеки един управляващ, който дойде, ще трябва да се справя с кадровите провали на ГЕРБ, казва адвокатът

Чиновници седят зад проекта за българския закон за „Магнитски“. Цялата история изглежда странно. Виждали сме такива неща и в миналото. Пример е проектът за нова конституция на Данаил Кирилов от ГЕРБ. Преди това, когато се създаваше законопроектът за ДАНС, също не се знаеше кой го пише. Изведнъж се появи в парламента, подписан от няколко души депутати.
Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адвокат Емануил Йорданов, който е бивш министър на вътрешните работи.

Попитан дали вижда хладни отношения между премиера Кирил Петков и ДАНС, Йорданов каза: „Една информация може да се използва, ако от нея има полза. Ако информацията е само да си подпреш масата... Допускам, че може и да има такива отношения.“
Йорданов също така смята, че кадруването на ГЕРБ в ДАНС е било ужасяващо.

„Не е случайно това, че при тях се роди терминът „калинки“, кръстен на една служителка с фалшива диплома. Говореше се, че една жена не може да започне работа и като чистачка, ако не е член на ГЕРБ. Всички тези неща не е хубаво да ги забравяме само няколко месеца, след като сме изпратили ГЕРБ към политическото небитие. Всеки един управляващ, който дойде, ще трябва да се справя с кадровите провали на ГЕРБ“, каза още Емануил Йорданов.

Юристът е на мнение, че създаването на ДАНС не е било някакъв много успешен управленски ход.
„Да не забравяме, че по едно време ГДБОП беше включена в ДАНС, после беше извадена. Всички тези упражнения се правеха с някаква неясна цел. Много хора подозираха, че Станишев искаше да намали силата на Румен Петков, след това го смени с Миков и така…“, добави Йорданов.

Относно проектозакона за „Магнитски“ адвокатът смята, че е интересно това, че текстът се появил в медиите, а след това е изчезнал.

„Добре е имената на хората да седят върху екземплярите, когато се подготвят такива проектозакони, за да се знае. В конкретния случай може и да е небрежност, а може и да е опипване на ситуацията“, каза още юристът.

Още от разговора по темите за КПКОНПИ, закриването на спецсъда и отношенията на едрия бизнес с политическите партии вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не бе

    15 5 Отговор
    Мистър Бийн !!! Седят козяците от посолството на Херото , които са наредили на креатурите си , да направят такъв закон , за да може лесно да мачкат неудобните на US ! А креатурите , понеже са некадърни , са наредили на едни чиновници !!! Но чиновниците са стари и грамотни кучета , и се подиграха с канадските дечурлига , като ги направиха за резил !!!
  • 2 Ти да видиш!

    11 3 Отговор
    А не седи ли мустафата бре мекере?
  • 3 Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    10 7 Отговор
    Днес в Украйна са унищожени оръжия, произведени от САЩ и Норвегия. Z
  • 4 Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z

    8 10 Отговор
    От Украйна ще останат Киев и няколко области наоколо. Всичко останало го взимаме за себе си. Стига с тази "държава" Украйна. Слава На Русия! Z

    Коментиран от #7

  • 5 Софиянец

    8 0 Отговор
    Щом казваш, ние на доносници вярваме
  • 6 А бе

    6 1 Отговор
    закон за „Магнитски“ - това пък какво е?
  • 7 Аааа

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Русский 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 Z":

    и Киев може да не остане.

    Коментиран от #8

  • 8 Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Аааа":

    Садистите и палачите не трябва да имат своята страна.
  • 9 ТаУмВзе

    4 5 Отговор
    Кокорко е чиновниче на мустафата да, прав е клоуна.

    Коментиран от #10

  • 10 Ти си

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Ръчкан г@з