Last news in Fakti

2 Август, 2022 15:00 7 663 14

Бойко Атанасов пред ФАКТИ: Който в момента държи КПКОНПИ, държи политиците

  • бойко атанасов-
  • кпконпи-
  • корупция-
  • възраждане

Намерението за борба с корупцията се случи в момент, в който нямаше гарантирано мнозинство в парламента, казва следователят

В последно време стана модерно да се говори за мафия, но това е политическото говорене. Когато някой говори така, трябва да каже какво е направил срещу мафията. Всички тайни за политиците от прехода са на разположение на КПКОНПИ. Който в момента държи КПКОНПИ, държи политиците. С изменение на преходните и изключителните разпоредби в Закона за ДАНС цяло звено бе прехвърлено в КПКОНПИ заедно с техническия състав. Така всичко премина в ръцете на Сотир Цацаров и на неговия предшественик Пламен Георгиев. Така те разполагат с всички тайни на политиците. Говоря за хората, които през последните 30 години са били в политиката. Но не само политици, а и магистрати включително. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ следователят Бойко Атанасов. Припомняме, че той бе номиниран за шеф на КПКОНПИ от партия „Възраждане“.

Според него темата за борбата с корупцията е тема от 30 години, но реално не се прави нищо.
„Благодарих на „Възраждане“ за номинацията, но нищо не се случи. Повече от 6 месеца темата не бе поставена на дневен ред от страна на управляващите. Нещата се раздвижиха, след като „Възраждане“ ме номинираха. После Кирил Петков номинира Бойко Рашков, но това стана в момент, в който Министерски съвет бе обект на проверка от страна на КПКОНПИ. Малко странно стана така, че проверяваните излъчиха кандидат за поста на КПКОНПИ“, каза Атанасов.

Той поясни, че от партия „Възраждане“ не са му поставяли никакви условия.
„Възраждане“ е партия, която тръгва на чисто, която не е управлявала. Това бяха условията. Когато се създаде апарат, интегритет, чистота на работещите в КПКОНПИ, тогава може да се говори за сериозна работа на разследващите структури. Също така намерението за борба с корупцията се случи в момент, в който нямаше гарантирано мнозинство в парламента“, добави следователят.

Според него проблемът, когато говорим за борба с корупцията, е комплексен. „Подбирането на кадри, които да се справят с корупцията, не е лесно. Темата се появява предизборно. След изборите нещата се минимизират. Спецпрокуратурата в последните години при Цацаров и Гешев не функционираше както трябва. Командироваха се хора и там отиваха все по предложение на главния прокурор. ВСС не работеше както трябва. Органите, които ще преследват висшата корупция, трябва да са пълни с почтени хора и после да мислим за структурите“, добави още Атанасов.

Целия разговор вижте във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    20 11 Отговор
    китай са струпали масивна армия на крайбрежието си и ще влезат в тайван умишлено се прикрива всичко до последния момент
  • 2 дамажаната

    18 3 Отговор
    монтирайте мене за баш компир и ще държа всичко под оперативен контрол
  • 3 Затова

    33 10 Отговор
    беше целият вой на киро лъжата, мафиотският проект на прокопиев. Затова и трябваше да се приеме лобистки закон и точният човек!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Брат Румен Ралчев

    3 3 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 6 Така е

    19 15 Отговор
    Всички герберски крадци са депутати и са наредени един до друг в парламента. Съучастници са на Борисов в кражбите и са заделяли от краденото и за Гешев. Но рано или късно ще влязат в затвора. Начело с Гешев и Борисов.
  • 7 Дипломат Чукча

    8 3 Отговор
    Viva на ПП.Да мажат предварително със сапун и шампоан Дуру въжетата.Някои субекти са доста дЕибели
  • 8 мой

    18 13 Отговор
    Докато Гешев не бъде махнат и Борисов не влезе в затвора, няма да има спокойствие в държавата. Те я клатят за да няма промяна и да няма правосъдие. Безвремието е техният съюзник.
  • 9 българин

    11 8 Отговор
    Голямо падение за този да се сдуши с изрожденците.
  • 10 Ддд

    16 2 Отговор
    За това ли ПП и ДБ се опитаха да инсталират Б.ТаРашков за шеф на КПКОНПИ?????
  • 11 Гандалф

    10 1 Отговор
    А защо да не се държат на кайшка политиците...всеки знае, че законите в пълна сила важат за обикновения човек...не трябва да има хора над зокона, независимо от позиция и пари..доиде ли време за избори, всички в един глас са борци за законост и справедливост...тогава си спомнят, че избирателите им са с ниски заплати...сега за два месеца ще ги видим на живо между хората, и така до следващите избори..
  • 12 Това е щото

    5 1 Отговор
    крадат по много. Ако не крадяха, нямаше да се притесняват от кпконпи
  • 13 скорпи

    3 0 Отговор
    С почтени хора в България?
  • 14 За протокола

    1 0 Отговор
    Докато политиците се бъркат в правосъдието и МВР корупция ще има. И децата знаят, че корупцията тръгва от тях и затова ръчичките им трябва да бъдат вързани и да не им се позволява да пипат там. Правосъдието, а и целия държавен апарат трябва да бъдат НЕЗАВИСИМИ от политиците.