Last news in Fakti

9 Август, 2022 15:52 3 566 42

Методи Лалов пред ФАКТИ: Изборите ще спечели този, който даде ясна заявка, че може да управлява сам

  • методи-
  • лалов-
  • дб-
  • христо иванов-
  • румен радев-
  • бсп

БСП шантажираше през цялото време това управление и го спъваше, казва адвокатът

Не мога да се съглася, че заради критиките на президента към партиите сме в политическа криза. Радев просто се възползва от лошото състояние на политическата система, а тя е такава заради политическите лидери, които имаме. Какво се случва сега. ПП и ДБ – едните мълчат на публичната покана да има обединение, другите пък ги канят публично, все едно някой кани любимата си на стадиона, за да ѝ предложи брак. Това е унизително и е шоу, с което се цели едната страна да принуди другата да отговори. Да, ПП са в силната позиция, защото реално показаха, че могат да упражняват власт. Христо Иванов и „Демократична България“ пък показват, че искат да имат една бутикова група от 15-20 човека, които да говорят умно и красиво, но не желаят и ги е страх да упражняват власт. Най-хубаво е на завет и да даваш съвети. Това обяви в студио ФАКТИ пред Лили Маринкова адвокат Методи Лалов, който е независим общински съветник.

„Когато говориш верни неща, както го прави често Христо Иванов, както и когато не постъпваш вярно, както също прави Христо Иванов, няма как да се получава нещо различно от това да имаш малка партия, която сега трепери дали ще влезе в парламента. За това те искат да се хванат за ПП, която показа поне кураж. 1000 грешки, 1000 критики, но показаха кураж“, коментира Лалов.

Той попита и къде се вижда някаква принципна основа между ДБ и ПП.

"И едните и другите хвалеха президента в един момент. А вижте го сега какво прави държавният глава. И двете партии се събраха с БСП, която шантажираше през цялото време това управление и го спъваше. БСП само отлагаше този предизвестен край. ПП и ДБ наистина ли пак ще бъдат в коалиция с БСП? Тази партия, която афишира и се гордее с миналото си на наследник на комунистическата партия и брои конгресите си. Изборите ще спечели този, който даде ясна заявка, че иска и може да управлява сам. Този, който покаже листа с лица, които, сами по себе си, са адекватни управленци“, добави Лалов.

Според него лидерите са проблемът на нашата демократична общност.
„Могат да покажа промяна, могат да покажат, че няма да са в две листи начело, за да са сигурни, че ще влязат в парламента. Има как да се направи така, че да се чуе мнението на местните организации и да се даде превес на местните организации. Защо пращате Тафров в Русе, след като е нормално той да е в София? Защо се натрапва Антоанета Цонева в Пазарджик? Защо Стоян Михалев е във Варна? Какво е това… Какви са аргументите. Нека да обяснят на хората. Защо слагате Атанас Атанасов, човек от миналото, в смесени райони, където е нормално да се даде място на местни хора, на мюсюлмани, примерно. Така ще се покаже, че ние не искаме само гласовете на мюсюлманите, а искаме приноса им, искаме управлението им“, добави юристът.

Целия разговор може да видите във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо така

    16 6 Отговор
    много напълнял този човек.

    Коментиран от #2, #21

  • 2 мхмхм

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "защо така":

    ти килограмите ли му следиш ?
  • 3 провинциалист

    11 8 Отговор
    Досега всички дадоха ясна заявка, че пасуват усилено. Отделно, че реално няма за кого да се гласува.
  • 4 радев

    3 16 Отговор
    това са герб
  • 5 Завалиите те

    20 2 Отговор
    Всеки са напиня да влезне в кошарата и да управлява сам , ама ЯДЕЦ!
    Всичките ни управляващи показаха нагледно , че са толкова зависими, че и зад...ка сами не могат да си избършат без да получат разрешение от Брюксел и Клубът на Пенсионера.
  • 6 Точен

    16 17 Отговор
    Възраждане е България. Никой друг.

    Коментиран от #10, #13

  • 7 Ами според мен

    12 15 Отговор
    Само възраждане

    Коментиран от #29

  • 8 125

    9 5 Отговор
    Питам се, няма ли огледало този човек, в което да се огледа и да види една физиономия, на която никой няма да повярва, каквото и да говори. В голяма степен интелектът на човек е изписан на лицето му, разбира се с малки изключения, към които човекът от снимката не спада.

    Коментиран от #11

  • 9 един

    7 7 Отговор
    Този го изритаха от ДБ и той не минава повод да не плюе по тях!Със сигурност мога да кажа,че намеренията му спрямо ДБ не са били чисти!

    Коментиран от #12

  • 10 Друг

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Точен":

    На куков ден!
  • 11 Капитализъм

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "125":

    ... в действие!!! Ако беше така, то никой нямаше да избере Линкълн за президент на САЩ!!! Камо ли руснаците да застанат зад Ленин!!! Но това е "модерната" наука- виждаш човека и веднага разбираш, що за интелект има!!!
  • 12 Наблюдавал

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Всяко плюене по ДБ трябва да се приема като ласка, от ДБ!
  • 13 българин

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Точен":

    Не е, русия е!
  • 14 Охо-бохо

    10 0 Отговор
    Тулуп до тулупа! Отрицателна селекция на зависими хора с васална готовност! Тридесет години вече!
  • 15 МИЖАВ ИНТЕРЕС

    7 0 Отговор
    Бюлетината да си печати всяка партия, общината осигурява плик. Публично се отваря урната, пред поне 50 човека никой да не се спира да присъства. И СЕ ПРАВИ ВИДЕО НА ПРЕБРОЯВАНЕТО НА БЮЛЕТИНИТЕ. ТАКЪВ ЗАПИС СЕ ПРАЩА НА ЦИК. (Референдум за руският газ, за НАТО, ЕС,военните бази. Радев да сложи при гласуването и такъв референдум. ДЕМОКРАТИ??? .. ГЕРБ-ДБ-ПП-вмро-цц и отровното дуо, гласуваш за тях ако си за забрана на руският газ. И готов да станеш войник срещу Русия. Искаш мир, не гласуваш за тях, и ако мислиш - че липсата на руски газ това е опасно за икономиката, отоплението и прехраната).
  • 16 един

    2 3 Отговор
    На момента никой не може да управлява сам,същото ще бъде и след изборите!Христо Иванов наскоро го каза това,но очевидно има дебели кратуни които не увират лесно!
  • 17 Моряка

    7 1 Отговор
    Елементарно,Уотсън!Тафров в Русе,защото там не го знаят,че е от ЛГБТ.Цонева в Пазарджик,защото на софиянци им писна от свадливостта и.(в Стария Завет се казва,че свадливите жени трябва да се убиват с камъни).Атанасов в смесените райони-да не го разбират,понеже говори само стари щампи.Този,за Варна,който и да е,пак няма да го изберат,защото варненци ще гласуват за този,който им изчисти града от боклуците.Друго неясно?
  • 18 Кой разбрал, разбрал!

    9 0 Отговор
    Избори може да печели този, който не се опитва да всява страх от мрачно бъдеще, а да предлага разумни решения за да бъде избегнато настъпването на такова бъдеще. За сметка на това, от десетки години всички наши политици говорят само за предишните лоши управляващи и как никога повече не трябва да бъдат допускани до властта, а останалата реторика е около "страшното", което предстои ако те не са на власт. То не беше страх от КДС, от тайните служби, от мутри, от БКП, от БСП, ДПС, емигранти, пандемии, НАТО, Русия, финансови и всякакви други други кризи, фалити, незапомнено студена предстояща зима, газ, петрол, война и да не изброявам още, че няма да стигне страницата. Доверието на народа не се печели с мрачни прогнози за апокалипсис, а с предложения как да бъдат избегнати евентуални настоящи или бъдещи неприятни събития, за да се осигури спокойно и предвидимо бъдеще, а не с всяване на страх от него. Който не умее да предложи такъв вариант няма място нито в парламента, нито в политиката.
  • 19 Бесен _Язовец

    7 0 Отговор
    И това гладно сед.асарско джудженце го изгониха от НПОто ДБ защо дори за техните долни стандарти е мн долно същ.ество.
  • 20 Мето Вашкаров

    6 1 Отговор
    Соросод съм
  • 21 Патето Яки

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "защо така":

    Тази шия не е от трушия.
  • 22 Патето Яки

    7 0 Отговор
    Отговаря си на фамилията Лалов - лаладжия значи.
  • 23 Ка Морган

    11 2 Отговор
    Защо всичко в държавата ни се върти около едни екзотични партии, които постоянно са на ръба за влизане в парламента и всичко се върти до колко ще струва топлата вода и парното в София". Няма ли най-накрая някой да им каже на тези 15-20 човека, които по цял ден обикалят студията, че човешка ценност е да обичаш някого, а не да накараш целия народ да мрази Русия или Путин? Сети ли се някой, че 1тон въглища струва 1000лв., 1пале пелети е 800-900лв. и на хорат взема да им писва от тези "умните и красиви"? Като толкова им харесва Европа и САЩ, защо не се върнат там при семействата си, да си гледат хубавия живот и спрат да ни назидават и ограбват? Колко трябва да си дебелоок, че хората постоянно да ти дават 3-4 %, а ти да искаш да решаваш всичко в държавата?
  • 24 Петев

    11 0 Отговор
    Методи Лалов много иска пак да е част от уж Демократична България, но изпадна от този влак и сега ще трябва да се оправя без финансовите помощи от олигархът Иво Прокопиев!

    Коментиран от #27

  • 25 Тоя

    5 0 Отговор
    кой го пръкна на тази земя?Ревитализация за такива....
  • 26 Каква загуба само

    10 1 Отговор
    Боже, ако БСП не ви беше спъвала повече ли щяхте да ни заробите? Я да си кажете! Значи БСП не ви дала да ни метнете в още по-дълбокото! Т.е. сега сме с нови 60% увеличение на цените, а ако не били ония комунета сме щяли да сме с колко? 200%? Каква загуба за личните ви сметки само. Боже опази! Да вземем да гласуваме за вас, че да не се кахарите и тоя път да ни разпродадете на парче срещу огромни комисионни. Само да питам, вулкани намерихте ли? Ще се топлиме ли на гейзери? И колко пари платихте по тоя проект на съученика на Кире?
  • 27 един

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "Петев":

    Прокопиев чий олигарх/или си чешиш езика/?Той не може да бъде олигарх без да е приближен до някой от Борисов,Пеевски,Доган, които властваха до миналата година!Е да де,ама както знаем Прокопиев е враг на тия тримата,и прокурорът им Гешев веднага щеше да му предяви обвинение/за щяло и не щяло/!Та пак питам,на коя власт е олигарх Прокопиев?И само не ми обяснявай че е близък с ПП,защото дъвката Прокопиев е много преди ПП!
  • 28 ТИР

    8 1 Отговор
    Ако не знаете как се прави питайте Орбан,идете да стажувате при него ,Само да не ви дърпат ушите на закуска после,,,,
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 вярвам на всички сегашни партии

    10 0 Отговор
    КОИТО МЕ ЛЪЖАТ - БЕЗРЕЗЕРВНА ВЯРА МЕ Е ОБЗЕЛА ! ОСОБЕНО НА ТОЗИ , който даде ясна заявка, че може да управлява сам ............ ТОЗИ ЛЪЖЕЦ СЪЩО СА СИЧКИТЕ ПРЕСТЪПНИ КРАДЛИВИ ПАРТИИ !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мадурoвска машинка

    7 2 Отговор
    Изборите ще спечели този, за който е настроен софтуера.
  • 33 Абе

    4 0 Отговор
    ПП не стават.ДБ също.Управляваха и се видя ,че са гола вода.Ако българите искат да се самоубиват да ги избират отново.Не ми пука Видя се ,че нацията е оглупяла и сама се прецака
  • 34 асенка

    1 0 Отговор
    Значи Възраждане!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 🇧🇬🇷🇺

    1 1 Отговор
    Ще гласувам за Възраждане
  • 37 маджо

    2 0 Отговор
    Каква е тая мутра?
  • 38 Експерт

    1 0 Отговор
    Само Възраждане може да управлява само!
  • 39 Кейти

    1 0 Отговор
    1000 грешки, 1000 критики за ДБ - да, но и липса на кураж, такъв не видях
  • 40 Петър

    1 0 Отговор
    "Христо Иванов и „Демократична България“ пък показват, че искат да имат една бутикова група от 15-20 човека, които да говорят умно и красиво, но не желаят и ги е страх да упражняват власт."
  • 41 Габи

    0 0 Отговор
    Е ДБ определено нямат капацитета да управляват сами
  • 42 Филип

    0 0 Отговор
    А ДБ определно не попадат в тази графа!