Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 15:35, обновена 28 Октомври, 2022 04:42 4 874 25

Адвокат Минчо Спасов пред ФАКТИ: ВСС е конституиран от болшинство милиционери (ВИДЕО)

  • минчо-
  • спасов-
  • иван-
  • гешев-
  • всс

Продължава разследването на дипломата на главния прокурор Иван Гешев, каза адвокатът

Адвокат Минчо Спасов пред ФАКТИ: ВСС е конституиран от болшинство милиционери (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Венецианската комисия излезе с доклад за съдебната система, за ролята и функцията на главния прокурор. Това той да бъде разследван от двама съдии, каквото е предложението на ДБ, е екзотика. Но комисията обръща внимание на друго, че проблемите се крият във ВСС. ВСС е конституиран от болшинство милиционери. От хора с такова образование, такъв бекграунд – следователи, разследващи полицаи. Има такава тенденция, включително и в Конституционния съд, да са завършили факултет „Държавна сигурност“. Проблемът на тези хора е, че те живеят във времената, в които са обучавани. Виждате и сега по руската телевизия, че прокуратурата е все още с пагони и униформи. Това, което Гешев и неговите съратници от факултета „Държавна сигурност“ са учили, е по програмата на института „Дзержински“ в Москва. Там са учили, че ЧК (б.р.- Всеруската комисия за борба с контрареволюцията и саботажа) е в основата на държавността и те го възприемат като тяхно право. Ето защо и г-н Гешев е толкова активен в политическите процеси. Практически той желае, а и донякъде управлява държавата. Това каза пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването "Разговор" адвокат Минчо Спасов.

„Министерството на образованието и МВР трябва да се произнесат по проверката за дипломата на Иван Гешев. Проверките още на са завършили. Двете министерства продължават да се интересуват дали ректорът на Академията на МВР през 1994 година, когато е издадена дипломата на Иван Гешев и на неговия заместник Борислав Сарафов, към онзи момент е имал правомощия да подписва дипломи за юристи. В закона пише, че няма такова право. Трябва деканът на юридическия факултет в Софийския университет да подпише завършилите юристи, а деканът на Архитектурния факултет да подпише дипломите на завършилите пожарникари. Това е може би едно от разковничето. Гилдията на ВиК отказва да признае дипломата и проектанските възможности на човек, чиято диплома не е подписана от декана на ВИАС тогава. Така тръгнах да проверявам нещата. Сега е резонно гилдията на юристите да постъпи по същия начин. Това би пречистило цялата система, включително и ВСС. За съжаление голямата част от хората на добрите места, които се заемат днес в съдебната система, са плод на школата на МВР“, добави адвокатът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 79 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    24 3 Отговор
    милиционери и милионери !

    то нема как иначе,по друг начин ...
    тва със спестяване от закуски вече не минава
  • 2 СЗО

    23 2 Отговор
    Преди 20 години Филчев го каза: над мен е само господ. Ама кой да слуша.

    Коментиран от #17, #19

  • 3 Летописец

    19 15 Отговор
    Удивително е ,че все още пробутват пенсионери с терминология от 90те , да оправдават провала на щатскотурското правораздаване в България с някакви конспирации на комунисти , бкп , дс ... Банално ! Стига вече !
  • 4 Трак

    30 8 Отговор
    То и за това нямаме съдебна система заради БКП и нейните безродни из-роди милиционери
  • 5 Ужас

    20 12 Отговор
    Тоя вече тотално е изпращял
  • 6 Сатана Z

    18 3 Отговор
    В момента Римско право не се практикува никъде.Вече те прибират по доноси или клюки ,видео ,снимки или чатове.Оди после обяснявай ,че нямаш сестра.
  • 7 Пешо

    24 13 Отговор
    Този терорист трябва да е в затвора, след като спря ел. захранването на Метрото. Вместо това разни уж журналисти и платени клакьори му дават трибуна да бълва лъжи, гадости и да сее омразе и интриги. До кога любовника на т. дончева-адвокат на Мултигруп и на голяма част от мафиоти и олигарси ще трови България??????????
  • 8 Никой

    18 2 Отговор
    Ставате смешни с тези проверки.Една такава може да тече докато му изтече мандата.Протакане му е майката адвокате, и ти го знаеш много добре. Да ви пик.я на юристите .Вие сте не по малко ОПГ.
  • 9 Тома

    15 1 Отговор
    Милиционер прокурор милиционер прокурор
  • 10 На всякъде

    15 2 Отговор
    милиционерчета! Ка да се оправи тази държавица?!
  • 11 ВИНЕТУ

    9 1 Отговор
    Да живей БКП И КПСС хахаха хаааааа .....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Възмутен

    6 8 Отговор
    На калпава ракета се космосът й крив!Ало, минаха вече 33 години от зората на демокрацията и се милиционерите ви пречат, засрамете се!
  • 14 Ми така

    13 4 Отговор
    На където да погледнеш или помиришеш, само отпадък! Ей тоз пак го изровиха. То да беше само комунист-черевен, ама той и мошеник-бушон! Трябва да знаете едно: Кой каквото плюе, той е такова! Така всеки бушон си има правилния ампер!
  • 15 Никола Гешев

    8 3 Отговор
    И то съвеЦки милиционери, с татуирани сърп и чук под фуражките@
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "СЗО":

    Това го каза мутрата Иван Татарчев, който всъщност обслужваше мутренския модел на днешната България. Конституцията на днешната България е нелегитимна, което означава, че нито една от трите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна не е легитимна. Това е причината днешната България да е жалко подобие на полудържава. М.Спасов може да обясни защо тази Конституция е нелегитимна, но така ще обиди пълния с „юристи” нелегитимен Конституционен съд.

    Коментиран от #21

  • 18 ХХХ

    3 2 Отговор
    Рашков е винаги готов. Модно е да си пенционер в бе гето
  • 19 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СЗО":

    Ами след филчев кои беше
  • 20 8765

    3 2 Отговор
    И на този комундрел ,Гешев му пречи. Споко.Каскета ще си изкара мандата пък после ще я смятаме.
  • 21 СЗО

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Може и Татарчев да е бил. Факта е че Главния прокурор е с огромна и неконтролируема власт. Което е в противоречие с демократичните принципи. И каскета го доказва много добре.
  • 22 Минчо, Минчо

    0 0 Отговор
    А, кво ще кажеш за десетте лева на монети в джоба, бе сладур?

    Коментиран от #24

  • 23 Хххх

    0 0 Отговор
    Всичко трябва да започне от самите нас, но няма как да стане в близките години. 33 г Бг се разгражда. Образование, здравеопазване... Както казват старите хора, всичко е battisalo.
  • 24 Минчо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Минчо, Минчо":

    Направете си справка. Това с монетите са го приложили в Полша след падането на комунизма и е проработило.
  • 25 Койчо Деков Сваровски

    0 0 Отговор
    Страсти са това! Българщината в действие! Интриги, злоба и завист! Прокуратурата и пак прокуратурата, най-паче Главния прокурор!
    Ами съда?! Той е целият в бяло, винаги! И за имунитета: Магистратите са отговорни само за престъпления от общ характер! Не и за такива от частен! Е, хубава работа! Излиза, че безнаказано един магистрат в постановленията си може да обижда, клевети, да се подиграва и да унижава граждани!
    Има и такива случаи! Магистратът в актовете си може единствено да си служи с правни аргументи и изрази, които не навреждат на човешкото достойнство! Как така няма да отговаря, ако си позволява с груб език и обидни изрази да унижава хората?! Той да не е нещо повече от останалите граждани?!
    А и нали, когато не действа в качеството си на магистрат, на общо основание е отговорен за такива действия! Защо трябва да има разлика?!