Last news in Fakti

25 Април, 2023 15:58 2 438 17

Борислав Сандов пред ФАКТИ: Хубаво е, че лидерската среща днес беше публична (ВИДЕО)

  • борислав-
  • сандов-
  • пп-
  • дб-
  • герб-
  • кабинет-
  • разговори-
  • лидерска среща

В ПП-ДБ сме твърди, че няма да подкрепим кабинет с първия мандат на ГЕРБ, каза бившият екоминистър

Борислав Сандов пред ФАКТИ: Хубаво е, че лидерската среща днес беше публична (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Хубаво е, че лидерската среща днес беше публична, беше пред медиите, пред обществото, за да няма никакви спекулации, каквито през последните две седмици вървят, че се правят някакви скрити договорки. Ние имаме много ясно изразена позиция за законодателната програма и за възможността да има правителство. Този разговор днес за сътрудничество между най-големите две парламентарни групи разби тезата, че има спекулации, и доказа, че има чисти отношения и това е държавническото поведение. Коалицията ПП-ДБ показа, че е на високо ниво, защото колеги защитиха възможността да има ротация на председателя на Народното събрание и така да тръгне целият процес по функциониране на работата на парламента. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Борислав Сандов от „Зелено движение“, част от „Демократична България“.

Попитан за предложения бюджет от служебния кабинет, той каза, че вижда в него заложен един огромен дефицит и едни огромни заеми.

„Убеден съм, че двете най-големи парламентарни сили в Народното събрание ще намерят решение и друга форма на този бюджет, защото те ще се стремят към бюджет с 3% дефицит. Това е важно като условие, защото така ще се изпълни задължението ни за влизане в еврозоната, така ще покажем, че имаме стабилност, и че ще се стремим да имаме по-малко заеми. Това, разбира се, ще е за сметка на по-добро планиране на бюджета, съкращаване на капиталови разходи“, добави Сандов.

На въпрос, че днес Бойко Борисов спомена, че има очакване да види поименно проектоправителство с втория мандат, но преди той да предложи кабинет с първия, Сандов обясни, че това ще се обсъжда.

„В ПП-ДБ сме твърди, че няма да подкрепим кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Факт е, че това беше нещо ново с имената на хората. Но е важна и програмата, зад която застават тези хора, когато се говори за правителство. Не може просто да събереш едни хора и ги включиш в едно правителство, чиято програма не е ясна. Аз не бих участвал в такова правителство, чиято програма не знам. Ако заложените програми не съвпадат с моите виждания, как да работя. Аз не бих поел такава отговорност за тебе. Така че за персонификация може да се говори, когато се види управленската програма, когато се види скрепено споразумение между двете най-големи групи. Те гарантирано да кажат, че това е правителство, примерно, с кратък срок, но ще свърши това и това“, сподели още бившият екоминистър.

Попитан дали допуска, че е възможно Асен Василев и Кирил Петков до оглавя такова правителство, той каза, че още не се водят такива разгори вътре в партиите.

„Ако се стигне до втория мандат какво ще стане, сега е много ранна фаза да се говори. Не сме говорили в коалицията за конкретиката за ниво Министерски съвет и по-назад за заместник-министри. Плюс това ГЕРБ, ако решат да подкрепят такова правителство, няма да е безусловно. Днес ГЕРБ отвориха вратата в посока на този разговор именно да видят нещо от другата страна, защото ние не бихме влезли в тайни уговорки с ГЕРБ. Единственото, което можем да предложим и което сме правили в 48-то Народно събрание още от самото начало, е да има публични разговори по политики, след което да се мине към персонификация. И това се случи в доста справедлив процес между от участниците. Днес много неща се вадят на преден план и ни завладява злободневието, а не се говори за реалните въпроси“, каза още Сандов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зелен измамник

    26 2 Отговор
    Не само,че излъга хиляди млади хора докато беше никой в пп зелените,а сега се опитваш да унищожиш енергетиката и да оставиш хората на улицата,щото цел 55 ти е по-важна от България. Дано никога повече не видиш управленски пост!
  • 2 Последния Софиянец

    27 1 Отговор
    Щели да разграждат модела Борисов и искат подкрепа от Борисов.Шизофрения!

    Коментиран от #10

  • 3 Ххххх

    2 0 Отговор
    И какво като ПП не го подкрепите, приятелски ви го казвам, ако зависи от хората, ако пък се спускат кметовете извън Бг е друго, НО.. Борисов си има хора и седейки на масата му докладват всичко, а това всичко работи за гербдпс и част от бсп. София не е провинцията. Те си гласуват за този, койко им е дал всичко, което са си пожелали. Заповядайте и ще се убедите. Той им говори нъл тъй, на прост език и те като него и си го харесват. Как да харесат кирил петков, би ли тръгнал с магарето по непроходими места, ай стига ви вече. Днес един българин се спрял от дъжда навън и кола с 5555 Хасане казвай се, а той Иван, явно се е препизнал, а и бълфарите вече хепси бетер хасана дрипави и без желание хасане хасана
  • 4 Майна

    5 0 Отговор
    ,,Натъкмена , нагласена,
    гладна хиена....,,
  • 5 браво бе

    8 4 Отговор
    днес истината блесна тия от ПП имат яко раздвояване на личноста медицината е категорична като шизофренично психическо заболяване съпроводено от тежка амнезия с една дума излъгаха хиляди за да са непременно у власта на това се вика и измекярщина
  • 6 нннн

    13 1 Отговор
    ,,Искаме публични срещи с Борисов!" ли скандираха и вдигаха лозунги на протестите? Кое изобщо му е хубавото на преговорите между ,,Промяната" и ГЕРБ , бе,..../нецензурно/
  • 7 Морски

    8 1 Отговор
    Тоя кога заедно с другите еко капачки ще бъде съден за вече двадесет годишния рекет над инвеститори и собственици на земи ? Юрнаха се половината територия да я правят защитени зони и след това да усвояват "зелени проекти"!И туй същество без един ден трудов стаж беше министър ! Пфууу

    Коментиран от #9

  • 8 Продължаваме Порнографията

    10 1 Отговор
    Добрите изчегъртвачи на ГЕРБ ще пристанат на ГЕРБ. Гласувалите са тях са отвратени. А предупреждавахме още от началото, че харвардските измамници не заслужават доверие.
  • 9 Морски

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Морски":

    Еко лапачи
  • 10 лъжи ,лъжи

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    само за да са ПП в далаверата докато 90% от местната власт е на ГЕРБ ако ще избори да има всяка седмица все тая несменяемо първи на киро истината и кокорчо вече им е ясно от къде изгрява слънцето ще падне яко пълзене за власта много им се услади те напрвиха коалиция с БСП та няма да се повторят и да пробат с ГЕРБ народа го бил икал дрън, дрън па пляс народа видя че може и служебни кабинети да управляват и се тая за народо цените са си тия
  • 11 Град Симитли

    1 0 Отговор
    Хубаво беше и че, най - нахалните мисирки-фъфлата от,, кип,, и "беновска гъгне"...... останаха с увиснали трътки! :))
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Киро Петков

    1 1 Отговор
    Отдавна трябваше да лежи в затвора заради гражданството
  • 14 ННН

    0 0 Отговор
    Тоя зелен циркаджия пак излази от дупката си...
  • 15 Само ненормален

    1 0 Отговор
    Може да гласува за предателите Агнешките главички на Прокопа, ДБ и ПП
  • 16 Антон

    0 0 Отговор
    Видяхме го този господин що за стока е и колко може, докато беше министър. Изложи се като кифладжия, съвсем очаквано, сега да не говори много.
  • 17 Камелия

    0 0 Отговор
    на този му липсва славата, която му бяха дали, за да се разпорежда, коя магистрала да се строй, коя да се спре и колко змии ще бъдат застрашени от изчезване в Б-я, но не мисли адекватно за хората.