Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 14:43 2 183 21

Иван Демерджиев пред ФАКТИ: Сменяме ръководители в „нашето МВР“, за да правим избори (ВИДЕО)

  • иван-
  • демерджиев-
  • австрия-
  • мвр-
  • избори-
  • бежанци

Усилията, които ние полагахме и разследвахме ежедневно мигранти, даваха резултат, обяви бившият вътрешен министър

Иван Демерджиев пред ФАКТИ: Сменяме ръководители в „нашето МВР“, за да правим избори (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Сменяме ръководители в „нашето МВР“, за да правим избори. Не може ръководство, което сменя хора в МВР, за да прави избори, да говори за реформи. Това не са реформи, а безпринципни смени. Случва се точно това, което се чуваше в записа на Националния съвет на „Продължаваме промяната“. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Иван Демерджиев, бивш вътрешен министър.

„Трябваше над 60 милиона евро да получим повече за границата, повече от това, което ни се полагаше като квота, за да подобрим инфраструктурата. Очакваше се сумата да достигне до 200 милиона евро – включвайки и други програми, а първите 60 млн. евро бяха договорени и отпуснати. С тези пари трябваше да се изгради техническото обезпечаване на най-трудната гранична линия, която е около 110 км. Говорим за датчици, за камери, които да сигнализират на граничните полицаи да действат, но нищо не се случи“, каза още гостът.

„По време на служебния кабинет предложихме да се създаде една оперативна група, която да следи и да работи в синхрон за борба с международните престъпни групи, занимаващи с трафик на емигранти. Имаше среща с анализатор на Европол, всички служби у нас присъстваха. Към тази група трябваше да се присъединят представители на всички европейски държави. Групата беше създадена и ситуирана в МВР. От там нататък на едно от последните заседания на Европейския съвет също е дискутирана тази група за границите и за борба с миграция. Лошото е, че след това не е направена нито една стъпка по развитието на дейността на тази група. Усилията, които ние полагахме и разследвахме ежедневно мигранти, даваха резултат, а статистиката ясно показваше, че е бройката на преминаващите през България намалява. Вътрешният министър на Австрия в разговор с мен споделяше, че тази статистика е добра. При новия кабинет не се е запазила тази статистика и има отстъпление по темата. Австрия е била много принципна към България, а нещата се свеждат до това, че има отстъпление, а няма надграждане в работата на тази група“, каза още бившият вътрешен министър.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    2 6 Отговор
    Браво Ванчето пак ще загуби честно както винаги.
  • 2 Евка

    9 3 Отговор
    Този има братовчеди и роднини на всякъде където има къща. Сега гледа да угоди на всички от родата. Нещо като братчедите от ромските махали. Поне да ни бяхте показали Софка, че тя по народном говори по омайващо
  • 3 Факти

    0 1 Отговор
    Няма истина тук, всички са по работните места, в един два входа са, но вие новите идвайки пееди 33 г се омешиха, няма смяна, а и ти си адвокат, нищо ибщо със симеоново ченгетата
  • 4 Кую

    6 3 Отговор
    Правилните избори. Заръка от посолството на мучащите.
  • 5 Анонимен

    9 4 Отговор
    Радев заслужава златен скункс няма президент в света с толкова служебни правителства.
  • 6 Да ти

    6 3 Отговор
    имам тълкуванията и опитите за манипулиране !
  • 7 Изрод

    5 3 Отговор
    Този не беше ли подчинен на Ирод, който поръча на легиона си да разпнат на кръста Исус Христос и да убият Бог и свободата им която той им даде.
  • 8 Радев е подлец и крадец

    8 5 Отговор
    Над 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт са били сменени от националния предател Румен Радев.
    2700 уволнени в транспортното министерство и прилежащите му структури, над 400 в НАП (включително в централно управление и в териториалните дирекции).
    Министерство на земеделието – 1000 души. Над 500 са кадровите промени в звената към Министерството на регионалното развитие,
    около 600 в Младежта и спорта, а в дирекциите към Министерство на околната среда и водите уволнените служители са около 350.
    Властта, назначена от Радев, не се е поколебала да посегне и на Министерство на образованието, където над 200 души са били заменени по време на служебната власт.

    В МВР 1793 души са били уволнени от август 2022 г. до юни 2023 г.

    Голяма част от сменените са хора на ръководно ниво, разпоредителите с бюджет и други ключови фигури по места и в централните държавни структури.
    Всичко това може да се разглежда като подсигуряване с еднолична власт, без да има контрол от законодателния орган – парламента.
    Всички назначения на националния предател Радев да се ревизират !

    Коментиран от #13

  • 9 На бърза

    8 1 Отговор
    ръка като служебен министЕр се сдоби с апартамент 300 квадрата в София .
  • 10 Пилончо

    7 2 Отговор
    е активирал всичките си лъжливи министърчета по медиите. Днес, слушах онзи профан, дето пишеше писма до Газпром, сега пък тоя несретник. Видно е кой е поръчал записа на една партия и то чрез назначените от него на службите. Много ни е вреден зеленият чорап.
  • 11 Абсурдистан

    7 1 Отговор
    Демерджиев - един от плеядата некадърници начело на МВР по отколешна традиция!
  • 12 Не и не

    5 1 Отговор
    Много неприятен и досаден пъпеш!!!
  • 13 Импийчмънт

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Радев е подлец и крадец":

    Радев е позор! Импийчмънт и затвор!
  • 14 Че за какво

    4 0 Отговор
    се пениш бе, ти да не би нещо друго да правеше!?

    Коментиран от #19

  • 15 българка

    2 1 Отговор
    Голяма наглост е, когато си проспал време на държавен пост, след това да укоряваш следващия, който е имал четири пъти по-малко време, за да направи реформа. Реформата изисква първо идея, която да бъде подкрепена от всички засегнати, след това детайлна разработка, отново съгласувана и коригирана, разработени нормативни документи, разгледани и приети от парламента, план за внедряване, финансиране, закупуване на технически средства, обучение и внедряване на части или изцяло! Така че говорещите за реформа, показват неграмотност как се прави това, просто си плямпат!
  • 16 Просто човек

    1 1 Отговор
    Това путинско лано не спира да плюе...
  • 17 нунчо

    0 0 Отговор
    Вярно Демерджиев сменят ги и поставят по тъпи с военно образувание,а не полицейско като Русенския пламен първанката бившия на 1 рпу
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.