Last news in Fakti

30 Януари, 2024 15:07 1 776 1

Цвета Рангелова пред ФАКТИ: Не се чувствам употребена в това състезание за КС (ВИДЕО)

  • цвета-
  • рангелова-
  • възраждане-
  • кс-
  • съдия-
  • атанасова-
  • герб

Явно „сглобката“ със своите 168 гласа си налагат да потъпкват всичко, казва тя

Цвета Рангелова пред ФАКТИ: Не се чувствам употребена в това състезание за КС (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Ако имаше повече кандидати за местата в Конституционния съд (КС), щеше да е по-добре. Ако имаше повече кандидати в това състезание, щеше да е по-добре. Но тази маска падна в пленарна зала, когато видяхме проектите на решение. Три броя, с които се предлага на Народното събрание какви кандидатури да се гласуват. И стана много комично, в тъжния смисъл на думата, когато от БСП попитаха защо пред моето име има само многоточие. Тогава председателят на парламента каза, че понеже името ми започва с Ц и се движи по азбучен и затова аз няма кого да заместя в КС. Не се чувствам употребена в това състезание за КС. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Цвета Рангелова, депутат и кандидат за КС от „Възраждане“.

„Значи, ако родителите ми ме бяха кръстили с име, което започва с А или Б, нямаше да има място за Десислава Атанасова в КС. Нали така. Смешно е, разбира се. Това е в рамките на шегата“, обясни тя.

„Явно „сглобката“ със своите 168 гласа си налагат да потъпкват всичко – Конституцията, законите, решенията на Конституционния съд. Какво значение има всичко това, след като са силните на деня. Парламентът гласува 9 години мандат на новите конституционни съдии, а буквално преди месеци КС каза, че мандатът на новите съдии ще е оставащият срок, който е в рамките на седем години. Ще видим какво ще стане по този въпрос, защото и ние, и народни представители от опозиционните партии, и президентът атакуваме в тази си част решенията по отношение на срока и за мандата. Но предвид това какъв е съставът и как се попълва КС, няма да се изненадаме от решение, с което КС да отстъпи от позицията си, която взеха скоро“, добави тя.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баш баш

    4 3 Отговор
    "употребена" много правилна дума