Last news in Fakti

6 Юни, 2024 15:10 3 336 15

Гюнер Тахир пред ФАКТИ: Безплатните екскурзии от Турция започнаха след 25 май

  • гюнер-
  • тахир-
  • избори-
  • герб-
  • дпс-
  • турция-
  • екскурзия

Съжалявам онези, които очакваха промени от ПП-ДБ, казва гостът

Гюнер Тахир пред ФАКТИ: Безплатните екскурзии от Турция започнаха след 25 май - 1
Снимка: Факти.бг

Интересно е какво се случва по градовете в Турция, където има наши изселници. Там тече кампания в няколко посоки. Едната, например, е как четири автобусни компании – три турски и една българска, ще возят безплатно избиратели от Турция. Курсовете започнаха от 25 май, а билетите на тези хора важат до края на месец юни!? Никой няма да бъде воден безплатно обратно към Турция преди 9 юни. Нали разбирате за какво става въпрос. И това става на фона на факта, че за първи път в Турция има 166 секции и всеки един от тези хора, които пътуват, мога да отида да гласуват в най-близката му секция. Това е форма на купуване на гласове. Какво имам предвид… През годините хората в Турция до такава степен свикнаха с тези изборни екскурзии, че ги чакат. Имаше и време, в което човек на ДПС трябваше да им сложи печат на тези безплатни билети, за да могат да ги използват за обратния курс. Това по някакъв начин ги задължава да гласуват за ДПС. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Гюнер Тахир, председател на Националното движение за права и свободи.

„Когато преди година и половина се извъртяха поредните избори, Бойко Борисов е казал пред хора от ГЕРБ, че израелският премиер Нетаняху се е върнал на власт след пети по ред избори. У нас имаме шести!? Съжалявам онези, които очакваха промени от ПП-ДБ. Тази промяна на ситуацията, вече три-четири години по-късно след протестите през 2020-а, не се случи. Някак се оказа, че няма алтернатива как да се промени моделът“, каза гостът.

„Но в следващия парламент може и да имаме нова ситуация, ако тези партии - като „Солидарна България“, „Левицата“ и „Синя България“, успеят да преминат бариерата от 4%. Тогава ситуацията би била съвсем различна, защото едва ли някоя от тези партии би подкрепила мнозинство на ГЕРБ и ДПС. Ако такива партии влязат, аз не смятам, че ще имаме разпарчетосване на политическото пространство, напротив, ще дадат нови идеи и свежо мислене, защото част от тях не са били в парламента. Така че е хубаво това затлачване в българската политика, за което говорим сега, да се отприщи с нови партии“, добави още Тахир.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гюнерчо Тахир беше на по-предни

    29 3 Отговор
    избори голям приятел на ББ, беше на прием в турецкото посолство и започна да пее друга песен. Тахир, Местан, Касим Дал директно играят за Турция, но не можаха да обърнат ДПС-то в пехливанските си борби.
    ДПС се изложи пред Ердоган, защото българските турци на последните избори гласуваха за кемалистите - Народно-републиканската партия. Нашите хора там са светски хора, те не искат тъмният Анадол с брадите да им решава съдбата!
  • 2 Достатъчно е 6 милиона турци да вземат

    22 14 Отговор
    ...българските си паспорти и България става град в Турция...а овцете нега ходят още за гъби , да се сърдят на иланкишията или на майка си, че ги родила...те турците ще поемат гладуването...До максимум 1 година турците ще са
    с 200- 240 депутата, те виждат, че България няма защита от Русия и няма какво да ги спре да ни анексират към територията си...

    Коментиран от #12

  • 3 Търчи

    4 10 Отговор
    лъжи приказки !
  • 4 Чалгарят от учиндол премахна ограничения

    29 3 Отговор
    ..та за брой изборни секции в Турция, ИТН - проект на ДПС си свършиха работата за двата месеца на власт -хаха подготвиха ни за присъединяване към Турция...Македония ще я покръстят и помохамеданчат Албанците, България - турците...Овцете на територията предадоха не са територията си, но и вярата си, предадоха Бог!
  • 5 Ясно

    27 6 Отговор
    Гласуванията на българи от чужбина трябва да се забрани. Живял съм в чужбина, а съм гласувал само един път.

    Такова гласуване е забранено в повечето страни от ЕС.

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Пецата

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ясно":

    Няма един път, половин път. Гласува ли в чужбина? Гласува! Га яди кифтетата ни рива, а сега ривеш 😆
  • 7 Георги Илиев Митев

    7 17 Отговор
    Братята турци и мюсюлмани са винаги добре дошли в Република България. С радост и любов ги очакват всички българи от български произход, а за ромите да не споменавам . Всички българи от български произход ще се радват много на бъдещата ръководна партия , която ще бъде подкрепена от братята турци.
  • 8 Гласуващ ДПС

    10 5 Отговор
    Бг-стан васалски на султана Ердоган 🇹🇷
  • 9 Георги Илиев Митев

    4 11 Отговор
    Братята турци и мюсюлмани са винаги добре дошли в Република България. С радост и любов ги очакват всички българи от български произход, а за ромите да не споменавам . Всички българи от български произход ще се радват много на бъдещата ръководна партия , която ще бъде подкрепена от братята турци.
  • 10 Търкан-Мъркан

    13 4 Отговор
    Това пък е пълна глупост, че някой от „Солидарна България“, „Левицата“ и „Синя България“ няма да се подлъже на Тиквата или Свинята.
  • 11 българин

    12 6 Отговор
    Как да станат промените, след като герб са завзели цялата страна. То така лесно се премахва мафията. Целта на ПП-ДБ беше да се променят правилата, за да може страната да тръгне напред. Да се намали до минимум корупцията. Съдебната система да заработи нормално. Само че не им позволиха. Българина като цяло си мисли, че много разбира, но е само един дървен философ. Статуквото го лъже, плаши и той вярва. Затова пак гласува за герб. жалко, бих казал.
  • 12 То може и да е за хубаво

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Достатъчно е 6 милиона турци да вземат":

    Поне зарзавата ще бъде под 1 лев. Едва ли може да бъде по лошо от сегашното.
  • 13 Отец Нафарфорий

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ясно":

    Значи, може да имаме вносни министри и депутати, а тези които са в чужбина да не могат да гласуват???? Голяма логика извади. Точно затова сме на това дередже.
  • 14 Неутрален

    2 1 Отговор
    Те идват и от запад, това си е хехен проблем, не мислете, че на тях им е добре, пограбали си единствената майка, разпръснати, брат, сестра по света, децата им в Бг и навън. Всеки си знае себе си. Радваме се, че ни се обаждат и си говорим за много неща. Хубаво си живяхме преди 1989 с тях, но отвориха границите и всички, кой без връзки замина по запад, тук бяха отрепки наши и те, а сега са коренно променени. Нямаха пари, а бяха ученици, идваха кога даваха пари във фирмите на ссср и мамайка им даваше пари, а от 20 г в холандия си са Ок. Живи и здрави, те са на полето и са айти децата им завърлили западни университети и помагат на родители 60 годишните. Турците не ви е проблема, а стяга ви чепика българино. В магазина не ви питат за този и онзи депутат, а ви искат пари, на лекар, пигребение, балове, раждане на деца и сие.
  • 15 ПРОБЛЕМА Е КОЙ

    2 0 Отговор
    СЪЗДАДЕ ДПС - КГБ СЪС СЛУГИНАЖА ОТ ДС, КАТО С МАКЕДОНИЯ, САМО ПРОБЛЕМИ ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТ ГЛУПАЦИ МИЛИЦИОНЕРИ