3 Септември, 2024 15:21 2 483 8

Румен Йончев пред ФАКТИ: Очевидно е, че членовете на ЦИК бяха подложени на натиск при регистрацията (ВИДЕО)

  • румен-
  • йончев-
  • цик-
  • земеделци-
  • дпс доган-
  • коалиция

ЦИК  не са съд, за да решават - те са регистратор на партиите за изборите, казва гостът

Нашата партия има намерение да участва сериозно в тези избори и ние това правим. Как и по какъв начин ще бъде регистрирана коалицията ни, това е друг въпрос. Факт е, че това, на което беше подложен ЦИК при този процес на регистрация, беше безпрецедентно. Жал ми е за тях, защото ЦИК трябва да е орган, който би трябвало да има способността независимо да работи, да разпорежда и да приема документи. Всъщност, ЦИК беше поставена в тази ситуация под натиск, че се наложи да изобретява и нови правила, да променя правила, които важат от десетилетия, а именно – първи поред е първи по право. ЦИК стана жертва на натиск. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Румен Йончев, председател на Земеделски народен съюз. Партията му е част от коалицията с "Демокрация, права и свободи - ДПС " (ДПС на Доган ) и "Справедлива България обединени родолюбци" (СБОР).

„Не знам кой ги натиска ЦИК, но от десетилетия процедурата е ясна – отиваш, сядаш на масата, изваждаш папката, подаваш си документите и се регистрираш за изборите. Тази процедура беше взривена от ЦИК. ЦИК не са съд, за да решават - те са регистратор на партиите за изборите, те не раздават правосъдие. Споровете вече се решават в съда. Ние сме подали необходимите документи, а за мен двете наименования, отнесени по този начин, са различни. Просто е очевидно, че членовете на ЦИК бяха подложени на натиск при регистрацията. Никой закон не може да забрани и да предотврати натиск от политици“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    18 1 Отговор
    Натиска е да вземеш едни Кинти, за да регистрираш два броя ДПС! ХАХАХхА Сметай къв е Цирка у Зоопарка, после що Матряла не гласува а.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 факуса

    19 1 Отговор
    поредния еничар,дано не гласува никой за продажниците
  • 4 демократ

    15 1 Отговор
    йончев срам и позор за ЗНС да стане никола петков или ал стамболииски да види що за стока сте ще се преобърнат в гроба навремето дяда ми чичо ми и баща ми бяха земеделци от никола петков какви гонения какъв тормоз от комунистште след 09 09 44 г а сега вие подлоги на ДПС ДОГАН
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 шаказулу

    11 1 Отговор
    тоз кога стана земеделец и какво обработва ?
  • 7 Антон

    8 1 Отговор
    Йончев, за какво спазване на Закона говориш? Депутати на коалиционния ви партньор, ДПС на Доган, завзеха сградата на ЦИК 12 часа преди старта на официалната регистрация в ЦИК, там спаха, ядоха...за да предварят онези, който чакаха отвън да се отвори официално залата на ЦИК, за да се регистрират! Стига лъжи! Как спиш? Как се гледаш в огледалото, не ти ли се гади като се видиш??? Ти си един политически номад, който за пари и власт си готов на всичко: да лъжеш, да пренебрегваш факти и документи, да прикриваш обръчите от фирми, да ближеш подметки... и да защитаваш престъпници! Засрами се, ама на дали!
  • 8 нннн

    11 0 Отговор
    ,,Първи по ред е първи по право." - Що за глупост е това? Едните първи се наредили, другите първи прескочили дувара... Да се редят пред ЦИК два месеца по- рано, че да имат повече право ли?