Last news in Fakti

3 Юли, 2014 16:14 2 426 1

11 миньори бяха затрупани в златна мина в Хондурас

  • миньори-
  • хондурас

До сега спасителните служби са установили контакт със само трима от тях

11 миньори бяха затрупани в златна мина в Хондурас - 1
Снимка: БТА/AP

11 миньори бяха затрупани в златна мина в Хондурас, съобщи Би Би Си.

Те са били затрупани, след като свлачище е блокирало тунела им в близост до град Ел Корпус, намиращ се на 110 км. от столицата Тегусигалпа. Спасителните отряди са установили контакт с 3-ма от затрупаните, като съдбата на останалите 8 все още не е известна. Златната мина се  намира в район, податлив на земетресения и свлачища. Спасителните екипи заявиха, че тяхната работа върви бавно, като е затруднявана от опасността за още свлачища.

От управлението на местната пожарна заявиха, че на този етап не може да бъде използвана тежка техника за пробиването на вход към мината., защото теренът е изключително нестабилен. Срутването е станало в тунел, намиращ се на 80 м. дълбочина. Спасителите подават кислород до миньорите чрез специален маркуч.

В Хондурас има силно развито минно дело, но лошите мерки за сигурност предизвикват чести инциденти с фатален край.  В региона около град Ел Корпус има близо 50 мини. Ежедневно стотици местни се спускат със стълби в шахтите, понякога достигайки до 200 метра дълбочина, опитвайки се да изровят самородно злато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    1 3 Отговор
    Проклет метал !