Last news in Fakti

1 Юли, 2014 11:08 1 255 0

Израел: Хамас ще си плати

  • израел-
  • удари

Хамас отрича да има съпричастност към отвличането на тримата младежи. От своя страна Тел Авив възмездие. Ударите не закъсняха. Близо 30-тина въздушни бяха нанесени по цели на Хамас в ивицата Газа

Хамас е виновен и Хамас ще си плати. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху часове след като бяха открити труповете на тримата отвлечени преди дни младежи – Нафтали Фрекел, Гилад Шаар и Еял Ифрах. Техните трупове бяха открити в понеделник след като последните две седмици властите ги издирваха усърдно, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Погребението на тримата младежи предизвика изблици на гняв и скръб в цял Израел. Заместник-министърът на отбраната Дан Данон ясно заяви в интервю за Би Би Си, че „Хамас трябва да плати цената“.

Хамас отрича да има съпричастност към отвличането на тримата младежи. От своя страна Тел Авив възмездие. Ударите не закъсняха. Близо 30-тина въздушни бяха нанесени по цели на Хамас в ивицата Газа.

Израелските войски освен това нахлуха в палестинския град Алул, където бяха открити труповете на тримата младежи под купчина от камъни. Говорител на армията обяви, че тримата младежи са били екзекутирани веднага след тяхното отвличане.

Израел подозира, че зад това стоят име двама заподозрени като Аюб ал Kaуaсма и Абу Айше.

В къщите на двамата при претърсване са били открити експлозиви. Това принудило армията да взири домовете на двамата заподозрени.

Говорителят на Хамас обяви, че Тел Авив използва отвличането на тримата младежи, за да разпали своята агресия срещу палестинците, но това ще отвори вратите на ада за евреите.

Израелският министър на икономиката Нафтали Бенет написа във Фейсбук: „ На убийците на деца и на тези, които ги ръководят, не може да бъде простено. Сега е време за действия, а не думи.".

В Рамала палестинският президент Махмуд Абас свика спешно заседание на правителството.

Искаме мирът да надделее в тази част на света, така че нито едно семейство да не губи своите членове, заяви говорителят на президента Абдула Абдула.

Свидетели посочват, че израелската армия е ударила обекти на Хамас и нейното военно крило Бригадите ал Касам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА