Last news in Fakti

4 Август, 2014 20:00 4 802 1

Терорист атакува с багер автобус в Ерусалим - Видео

  • ерусалим-
  • автобус-
  • багер-
  • атака-
  • израел-
  • газа

Велосипедист стреля по войник, чакащ на спирка в града

Най-малко 1 човек загина, а няколко бяха ранени в централната част на Ерусалим, след като терорист вилня и се вряза в автобус, с откраднат от работното му място, багер, съобщава в. „Джерусалем поуст“.

След няколко предупредителни изстрела, при които терористът е продължил да притиска автобуса, той е бил застрелян от израелски полицай. През 2008 и 2009 г. атентатите с машини като трактори, багери и валяци са взимали редица жертви и са ранявали десетки невинни израелски граждани.

По-късно друг терорист на велосипед стреля по войник, който е чакал на спирка на градския транспорт, в близост до Университета в Ерусалим. Войникът е в критично състояние в болницата Хадаса, а терористът е успял да избяга. По-късно полицията идентифицира нападателя като Мохамед Наиф ел Ябис, жител от източен Ерусалим. Той е откраднал багера от близък строеж, където е работил.

Шофьорът на автобуса 31-годишният Абед Алахи, жител на Източен Ерусалим, заяви, че е шокиран от нападението. „Все още не мога да повярвам на случилото се. Терористите трябва да отидат в ада“, заяви пред местни медии Абед Алахи.

Кметът на Ерусалим, Нир Баркат е предупредил, че очакват увеличаване на подобен вид терористични атаки, поради което полицейското присъствие навсякъде е засилено.

Това не попречи на терорист на колело да стреля войник, чакащ на спирка в Ерусалим. Последният е приет в болница в критично състояние.

Хамас изразиха задоволство от новините за атаките и публично окуражиха още терористи да извършват такива, а говорителят на Хамас заяви от Катар: "Разчитаме на Западния бряг и очакваме оттам още по-мащабна дейност. Ние разбираме трудните условия в Западния бряг, но въпреки това те имат възможности за действия. Призоваваме ги към още действия, дори и самостоятелно."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hahoto

    0 0 Отговор
    Terorist e bil, sega e torba s olovo.