Last news in Fakti

19 Август, 2014 22:24, обновена 19 Август, 2014 22:44 1 077 0

Хамас сложи край на поредното примирие

  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • удари

Изстреляните срещу Биршеба три ракети са паднали в околностите на града и не са причинили жертви и разрушения. Други две ракети са прихванати от ПВО отбранта на Нетивот

Хамас сложи край на поредното примирие - 1
Снимка: АП/БТА

Ракетен обстрел от Ивицата Газа срещу Израел сложи край на последното 24 часово удължаване на примирието. В отговор еврейската авиация нанесе удари срещу терористична инфраструктура на радикалното движение Хамас, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

Ескалацията на насилието поставя под въпрос надеждите за намиране на дълготрайно мирно разрешение на конфликта, коментира Би Би Си.

Ракетите, изстреляни от Хамас, са били насочени срещу градовете Биршеба и Нетивот. Нападението е принудило израелската делегация да напусне разговорите в Кайро и да отлети за дома. Разговорите в египетската столица са прекъснати, обявиха официални източници.

„Тази ракетна атака е тежко и пряко нарушение на примирието“, коментира правителственият говорител Марк Регев. Той не пропусна да припомни, че разговорите в Кайро са се опирали на договорката за безусловно спиране на враждебните действия.

Изстреляните срещу Биршеба три ракети са паднали в околностите на града и не са причинили жертви и разрушения. Други две ракети са прихванати от ПВО отбранта на Нетивот.

До момента нито една палестинската фракция в Газа, която се доминира от радикалното ислямистко движение Хамас, не е поела отговорност за ракетния обстрел.

Говорителят на Хамас Сами Абу Зухри обяви пред Би Би Си, че няма информация за изстреляни ракети.

Междувременно друг говорител на движението Фаузи Бархум по-рано предупреди, че „ако Нетаняхи не иска да разбере езика на политиците в Кайро, то ние знам как да го принудим да разбере“.

Хамас продължава да настоява Израел да свали блокадата над ключови пристанища в Ивицата Газа и да разреши вноса на стоки с двойно предназначение.

От началото на 8 юли на операцията на Тел Авив – Защитно острие са загинали 2016 палестинци и 66 израелци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА