Last news in Fakti

7 Септември, 2014 15:17 3 614 8

Аржентински ресторанти останаха без месо заради износ към Русия

  • ресторанти-
  • без месо-
  • аржентина-
  • санкции-
  • русия

Руските търговци се ориентират към Латинска Америка за внос на хранителни стоки

Интересът на руските предприемачи към аржентинските продукти през последния месец рязко се е увеличил след забраната на Москва за внос на редица храанителни продукти от Европа, пише аржентинската агенция Telam.
В отговор на западните санкции руските власти възнамеряват да заместят европейският внос със стоки от Латинска Америка.

В руско-аржентинска търговска камара (Caciar) се отбелязва повишено търсене не само на храни, но и на земеделска техника, медицински и строителни продукти, отбелязва публикацията. Не сме очаквали такъв пробив. Исканията от руските партньори са нараснали през миналия месец с 1 000%, казва за агенцията изпълнителният директор на камарата Матиас Туньон.

Руските бизнесмени са заинтересовани от говеждо месо, свинско месо, птиче месо, млечни продукти, месни продукти, риба, ядки, сладки и плодове от Аржентина. Търсенето на аржентинското месо вече е довело до изпразването на хладилниците в местните ресторанти, отбелязва rbk.ru.

В отговор на санкциите от страна на САЩ и Европейския съюз, от 7 август Русия въведе пълна забрана на доставката на говеждо месо, свинско месо, плодове и зеленчуци, месо, птиче месо, сирене, мляко и млечни продукти от страните, които са се присъединили към санкциите.

В Брюксел са притеснени от намерението на страните от Латинска Америка да увеличат износа се към Руската федерация в резултат на ембаргото върху европейските продукти. Ръководството на смята да призове тези страни да не извличат нечестна печалба от сложната ситуация, разказва високопоставен източник от ЕС пред Financial Times. 

На 1 септември министърът на земеделието, животновъдството и рибарството на Аржентина Карлос Казамикела заяви, че Буенос Айрес се надява да увеличи износа на селскостопански продукти в Русия с почти 2 милиарда долара. Министър отбеляза, че преди въвеждането на санкциите Русия е купувала от Запада храни и селскостопански продукти на стойност 10 млрд. Долара, така че след влизането на забраната, Аржентина има "много интересна възможност" в продажбите на храни. Казамикела посочи интереса на Русия към "висококачественото обезкостено говеждо месо, което Аржентина може да я предложи," съобщи тогава ИТАР-ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -*-

    5 1 Отговор
    "Да не извличат нечестна печалба от сложната ситуация ли" ?
    Тове явно е признание на ЕС,че санкциите са нечестна игра.
    Жалка история....

    Коментиран от #2

  • 2 Грета Георгиева

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "-*-":

    Нечестна печалба , заради факта ,че се изпразват не само хладилниците на ресторантите ,а и на населението може би. Нечестно е да се трупат печалби за сметка на дефицита на местните пазари.

    Коментиран от #6

  • 3 чичо от село

    6 0 Отговор
    Русия ще си изтрие задника с решенията за санкции , а контрата ще остане в земеделските производители , които са управлявани от некадърници – за съжаление . Щото руснаците няма да останат гладни заради глупостите на брюксел , но стоката на фермерите гние по складовете . И е напълно естествено – а не нечестно – , държави като Аржентина да запълнят пазарната ниша , освободена доброволно от ЕС . Умните докато се наумуват , лудите се налудуват .
  • 4 Bobi

    0 4 Отговор
    Ето защо Путлер, обиколи Южна Америка, преди Световното по футбол! А Арежентина е като путлер, тч не иска да си плаща дълговете към лошите Американци! На путлера, най-добре отговори МП на Канада Харпър, когато преди няколко години, Путин сложи Руският флаг на дъното на Северният полюс: "Драги Путин, това не ти е 18 век, за да окупирваш чужди територий!" Затова от Путлера, трябва да се вземе Световното по футбол и да го оставят с пръст в устата!
  • 5 СЪЩИЯТ

    6 0 Отговор
    ЕС действа много тъпо (сами си прецакаха готови разработени пазари за милиарди) и нагло (никой друг да не печелел от ситуацията) Ще им дойде акъла, ама ще е късно и ще са изтървали доста заради глупостта си (да се водят по акъла на САЩ)

    Коментиран от #7

  • 6 Монго

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грета Георгиева":

    До преди няколко години Аржентина беше трета в света по производство и износ но говеждо месо /май след Бразилия и Австралия/. В момента кризата и неумелото управление се отразяват зле на този бранш. Износа за Русия е шанс да се възроди това производство, а не да се вземе последната пържола от хладилника на аржентинеца
  • 7 Десислава Димитрова

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "СЪЩИЯТ":

    явно трябва да те вземат в анализаторския щаб на ес и белия дом ,те тъпи ти умен ще си паснете.всъшност какво работиш към момента,мило мишленце?
  • 8 :))))

    2 0 Отговор
    Чудесна възможност за Аржентина като държава и нейните работещи хора...Нека се осъзнае че няма привилигировани нации на свободния пазар, поради тяхното самодоволно позициониране за определен отрязък време. Честността като категория може да се тълкува различно според интереса
Новини по държави: