Last news in Fakti

12 Ноември, 2014 09:36 3 875 36

ОССЕ: Русия прехвърля гаубици и катюши в Донбас

  • донбас-
  • русия-
  • украйна-
  • сепаратисти-
  • конфликт

Командващият силите на НАТО в Европа ген. Филип Бридлав отбеляза безпокойството на Запада от придвижването на военни колони без опознавателни знаци в зоната на конфликта

ОССЕ: Русия прехвърля гаубици и катюши в Донбас - 1
Ключови сгради в сепаратисткия регион се охраняват от руски танкове и бронетранспортьори. Снимка: АП/БТА

Наблюдатели от Организацията за сигурност на Съвета на Европа са забелязали на територията на Донбас поредния военен конвой без обозначителни знаци. Той се състоял от 43 камиона. Пет от тях превозвали 120 милеметрови гаубици, а на други пет реактивни системи за залпов огън, популярни като катюши. Те били частично закрити с брезент.

Конвоят е бил забелязан във вторник на 3 км. източно от центъра на Донбас. При неговото проследяване се забелязало, че конвоят спрял в центъра на града.

На 8 ноември наблюдатели от ОССЕ са документирали друга колона от 40 военни камиони, която се е намирала на 25 км. източно от Донецк. 19 от камионите са били КАМАЗ, които са били без номера и опознавателни знаци, са возили 122 милиметрови гаубици. Те са били охранявани от въоръжени с автомати „Калашников“ мъже, които са били облечени в зелени униформи. Част от другите камиони са били фургони КРАЗ за превоз на войници, а бройката се допълвала от бензиновози.

Представители на самопровъзгласилата се Донецка народна република заявиха пред Ройтерс, че тази колона принадлежи на опълчението.

На 9 ноември наблюдателите от ОССЕ забелязали две колони от 17 камиона. Пет от камионите били натоварени със ситеми за залпов огън „Град“, а други два возели боеприпаси. Двете колони се движели по пътищата, които са под контрола на сепаратистите.

Командващият силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав отбеляза безпокойството на Запада от придвижването на военни колони без опознавателни знаци в зоната на конфликта.

„Материали, техника, оръжие, запаси продължават да пристигат в Източна Украйна“, заяви ген. Филип Брийдлав. Той призова страните в конфликта да спазват договореното в Минск прекратяване на огъня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пастора

    0 8 Отговор
    Гаубици-те се един вид гълъбици, нали ? Или инак казано "лебедите" на Путин ", щото когато един човек си е "левак" в главата, то изцяло си е левак.
  • 2 Монго

    5 0 Отговор
    Катюши вече няма /това да ни ви е ВСВ/, има "Град". И "путьото" Путин ще си вземе неговото. Стария сценарий с поеФтиняване на енергийните ресурси /при разпадането на СССР/ няма да мине, ако Путин не е "путьо"...
  • 3 Напред

    6 0 Отговор
    Да живее Русия
  • 4 псп

    0 7 Отговор
    леле коментар 3 аман от русофили като вас щто не идеш там на фронта да ли щте викаш напред ,а

    Коментиран от #5

  • 5 Арман

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "псп":

    Ма това не са русофили бе, те ако изкарат 2 седмици в Съюза че им настръхнат космите на т....те.
  • 6 mediator37

    9 0 Отговор
    След като двете републики вече имат артилерия и бронетехника, мачът е свирен. Като гледам от снимката са им доставили и БМП 2 (бойна машина на пехотата) въоръжена с автоматично 30мм оръдие 2А42 и противотанкови ракети Фагот. Не е най-новото, но върши работа.
    Остава съвсем малко. Да се проведет по сценария "Косово" едни честни и демократични избори и един честен и демократичен референдум. По точка втора- новите правителства ще бъдат признати първо от Русия, после от Беларус, ще изпратят дипломатически представители, посолства и т.н.
    Комедия ла финита. Западът продухва макарона. Украина остава без индустриален ресурс, с един гол чернозем- земеделска земя и затъва в демократични дългове и приватизации.

    Коментиран от #9

  • 7 ИВАН

    6 0 Отговор
    Абе да ви в политическите анализатори!!! КЪДЕ бяхте когато Албания си върна Косово?? Всички мишкувахте когато над нас летяха натовски и амек@нски самолети ,а сега Путин та Путин!!!

    Коментиран от #10

  • 8 Иля Муромец

    6 0 Отговор
    Самозваната власт в Киев търпи нови поражения по фронтовете в Новороссия:
    За периода 2.11-12.11 с.г. бойните бандеровски педерунгели са дали 1300 убити и 2800 ранени и са се простили с 290 единици бронетехника. Над 80% от загубите на укрокарателите са при опитите им да разблокират Донецкото летище.
    Донбассу Слава!!

    Коментиран от #12

  • 9 Десислава Димитрова

    0 9 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    свирен е мача в ама друг път.артилерията и танковете освен смърт и мизерия друго не носят,а капацитета на руснаците в позитивния сектор е много ограничен,та никакви танкове няма да им помогнат като трябва народа да се храни и организира.
  • 10 Десислава Димитрова

    0 9 Отговор

    До коментар #7 от "ИВАН":

    албания не си е взела косово,косово стана независима държава следствие политиката на геноцид която сърбите прилагаха 70 години над подопечното и население.нато постъпи правилно с милошевич и макар и късно отмъсти на сърбите и за геноцида над българите които те вършеха десетки години,та не виждам що ние е трябвало да се противим на това?днес русия окупира територии в независима украйна и я напада само щото украйна иска да смени политическата си ориентация.това няма нищо общо с косово.
  • 11 дони

    0 9 Отговор
    Иля нямаш място в тоя форум отиваи си в Русия или по добре на фронта ама маи само щте пишеш по форум4ета штото си руски пъзлио,от страни е лесно да се правиш на биткаджия, вместо да искате мир
  • 12 Десислава Димитрова

    0 9 Отговор

    До коментар #8 от "Иля Муромец":

    твърденията ти са лъжа,истината е диаметрално противоположна!огромните загуби на летището ги понасят руснаците и те го признват .
  • 13 николай василев

    0 7 Отговор
    към вси4ки руснаци като Иля целият свят щте ви ..... здраво твърдоглави пияници такива не вси4ко е война и водка ,с това мислене щте си го турите от два ката
  • 14 забравихе ли а

    6 0 Отговор
    Американската пропаганда върши доста работа в остатъците от изстрадалото ни Отечество, чрез предателските продажни медии. Как и да е инак в един Разграден двор.

    "Кат Русия няма втора" - кой го каза това и какво е отношението на Десислава Димитрова (пастора и др.) към него забравихте, ако изобщо сте помили някога колко време народът ни е чакал помощ, и не само нашия, а всички православни народи на Балканите.

    Да, обичам Русия и руската реч, руското знаме, руската душа! И ако има нещо което да обичам повече това са БЪЛГАРСКИТЕ!!!

    Не знаете какво е страдание, не знаете и от "нийде взора помощ не види"!!!
    Дано и не разберете!

  • 15 николай василев

    0 6 Отговор
    абе господин забраван 14 говориш ми нешта от преди 200 години,говорим за сегашното положение такива като теб живеят оште в миналия век и 4акат Русия да доиде да ги освободи от немотиятя и мизериятя само 4е и те са на саштия хал като нас и продължават да упорстват пред европа а народа им тъне в мизерия щтото Русия нее само Москва около нея изобшто нее цветушто ама нейните диктатори продължават да се пер4ат и мислят 4е могат да бъдат независими от света
  • 16 Иля Муромец

    4 0 Отговор
    Защо всички демократични тролчета не се запишете доброволци в Великата бандеровска хомосексуална армия и не заминете за фронта в Новороссия?! Опълченците само вас чакат!

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Вставай Донбасс вставай мой край родной

    3 0 Отговор
    Вставай Донбасс, прогоним хунту вместе,
    Вставай Донбасс, Россия - мать с тобой!
  • 21 пьяные ватники с балалайками part II

    4 0 Отговор
    Чем быстрее ублюдочное государство под названием "украина" исчезнет с карты мира, тем лучше. Для всех!
  • 22 Путиноид

    2 0 Отговор
    Все обвинения Запада против России выссосаны из палца Псаки, нет никаких доказательств наличия российских солдат и военной техники на Украиы. Киевская хунта сочиняет эти байки, что бы прикрыть свои неудачи в боях с ополчением, а также преступления хохлофашистов против своего народа.
  • 23 Украинский Зомбояшчик

    3 0 Отговор
    СШП уже предоставили снимки района АТО, и на них четко видно что российские силы на самом деле невидимы!
  • 24 пьяные ватники с балалайками

    3 0 Отговор
    Бандерложики укропские странные люди: молятся на Бандеру, работают на евреев, умирают за американцев, а обвиняют во всем Россию.
  • 25 Десислава Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Иля Муромец":

    илия има кой да воюва в донбас,а и проблема на руснаците не е войната, а мира.в донбас когато победят сепаратистите окончателно ше започне най-големия мор и най-голямата мизерия!всъщност те са почнали ,но трагедията на освободените предстои!

    Коментиран от #26

  • 26 Украинский Зомбояшчик

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Десислава Димитрова":

    Укроармия исключительно побеждает, могучим ударом и малой кровью, но бойцы у нее почему-то постоянно кончаются!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 www

    0 4 Отговор
    Иля Иля дори и гейове с които така яростно обиждаш вси4ки или пото4но така си мислиш ти, са по умни от теб и живеят по добре от вас хахахаааааааааа
  • 30 Raiko Hardeen

    3 0 Отговор
    Начи ся, тоз дето пише от турското посолство с никове: www, десислава димитрова, николай василев, дони, що не си ........ И да намалиш малко синтетиката пич, че вече е очеводно че един и същи ги пише демократичните коментари!

    Коментиран от #31

  • 31 nabliudatel

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Raiko Hardeen":

    verno be tozi 6tatnia propagandator, pi6e ot razli4ni profili, ama vse na mai4inia si tyrski ezik i se izdava... : ))))))))
  • 32 Патриотът

    2 0 Отговор
    България подкрепя свободолюбивия народ на Донбас в борбата му срещу украинските олигарси!
  • 33 пьяные ватники с балалайками part II

    2 0 Отговор
    Тем временем во Львове отключили отопление, а в Киеве начались гуманитарные отключения света. Цэ Эвропа же! Америка с вами! Скач'тье!
  • 34 дони

    0 3 Отговор
    до скъпите братя русофили първо хората които пишат са трима и като толкова оби4ате Русия идете там да живеете или по добре в Донбас нали искате война или тук във форум4ето е спокойно можем да се правим на патриоти и биткаджий, а относно до етни4еските обиди май вие сте пове4е турци от колкото аз защтот мойте предци са от Европейската 4аст,така4е за националнос не ми говорете
  • 35 Raiko Hardeen

    2 0 Отговор
    Както кажеш баце, даже не сте трима тролове, ами направо 33ма! И при това всичките обитавате един и същи мозък!
  • 36 пьяные ватники с балалайками

    3 0 Отговор
    Цены, на Незалежной Рейх будут каждый месяц снижатся на 1000%, а зарплаты и пенсии расти на 3000%! Клятые москали будут вешаться!
    Всем скакать!
Новини по държави: