14 Ноември, 2014 09:38 979 0

Нурсултан Назарбаев: С мерки за икономически възход

  • нурсултан назарбаев-
  • назарбаев-
  • казахстан-
  • икономика

Основното внимание в обръщението на президента на Казахстан се отделя на нови политики за социалното развитие на страната

Новата икономическа политика по осигуряване на устойчив икономически ръст в условията на неблагоприятни външни предизвикателства, разширяване на социалната подкрепа за населението и укрепване на атмосферата на единство и солидарност вътре в казахстанското общество.

Това бяха основните акценти от обръщението„Нұрлы жол“ - „Път към бъдещето“ на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев.

На 11 ноември т.г. на разширеното заседание на политическия съвет на партия „Нур Атан” Нурсултан Назарбаев говори към народа на Казахстан за 2015 година.

Новото обръщение е стриктна и щателно премислена стратегия за ефективно и устойчиво развитие на Казахстан в период на нестабилност на световната икономика и политика, която ще позволи на страната не само достойно да извърви този нелек етап, но и да се укрепи по пътя на мощен напредък и ръст за постигане на целите на „Стратегията Казахстан-2050“.

Изброените в обръщението мерки ще осигурят здрава основа за по-нататъшни стъпки към целта Казахстан да се нареди сред 30-е най-развити държави в света и за изпълняването на Плана за инфраструктурно развитие и реализация на нови крупни проекти със социално значение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА