Last news in Fakti

10 Декември, 2014 09:33 23 357 23

Как изпреварва хърватският премиер?

  • хърватия-
  • зоран миланович-
  • ескорт-
  • охрана
Как изпреварва хърватският премиер? - 1
Очаквах, че ще ме натиснат, ще пуснат сирени, ще ми махат с ръка да се завра на майната си, да се изпаря

Как изпреварва хърватският премиер Зоран Миланович? Отговор на този въпрос дава Аделина Марини в профила си във Фейсбук.

Тя е застигната по пътя за Опатия. Трябва да призная, че ужасно се стреснах като ги видях в огледалото. Ескортът ни изпревари в тунела, пише Аделина Марини.

Очаквах, че ще ме натиснат, ще пуснат сирени, ще ми махат с ръка да се завра на майната си, да се изпаря. Още повече се плашех на излизане от тунела, защото вятърът беше чудовищен и най-малкото движение би могло да струва скъпо.

Нищо подобно, прибраха се културно в лявата лента, изпревариха ме без гък, отдалече, без светканици, без чудесии, след това си се разгънаха, както пише по техните книги и си продължиха по пътя.

После там, където беше срещата му с премиерите на Словения и Австрия в Опатия, охраната се държи почтително, върши си работата без да се натрапва, няма "алоо, госпожо, вие накъде!" и други подобни простащини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko

    6 1 Отговор
    Само тук в булгаристан и в някои бивши съветски републики, където в парламента влизат с автомати, охраната се държи така нагло и непрофесионално, в НСО са най-големите простаци. В европейските държави съм виждал преминаване на официални лица и по никакъв начин не е толкова натрапчиво колкото у нас. Общо взето почти всеки ден докато чакам на светофара на университета, го задържат дълго време за да мине някой идиот дето до вчера е живял в гората и сега му е паднало да се вози в държавна кола.
  • 2 onq s konq

    3 1 Отговор
    Интересно по какъв повод си имал вэаимоотношения със охраната на парламента и НСО?!Явно си бил впечатлен доста неприятно,эащото аналиэа ти относно охраната и на парламентите на бивши съветски републики говори эа эадълбочени поэнания по темата:)

    Коментиран от #10

  • 3 проф

    1 4 Отговор
    Миналата седмица ме изпревари на околовръсния път ескорта на Бойко Борисов - старата А8, джип Ленд Крузър и еС класа и си караха много спокойно без да пречат, без да натоварват и да натискат, и не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за ескорта. Продължих да карам след тях с около 100-110 чак до Младост и се очудих колко спокойно се движат.

    Коментиран от #4

  • 4 KAT

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "проф":

    100-110 чак до Младост!?! Дай си трите имена и номера на шоф. книжка!
  • 5 Гост

    3 0 Отговор
    Това е показателно колко са ни ниски очакванията от т.н. политически елит и тяхната охрана, щом нормалното поведение ни изумява дотолкова, че да е новина......
  • 6 пенсионер

    7 0 Отговор
    Защо като има метро до Младост, премиера трябва да се движи с кола? :)

    Коментиран от #12

  • 7 Julio

    5 0 Отговор
    Това със спирането на движението и летящите коли с буркани на правителствени и парламентарни е най-дивата свинщини с която демокрацията не можа да се пребори. Никой не може да му убеди че на произволен цървул работата му е по-важна от работата на поне 1000 души които бави например на светофара на НДК (щото там ги засичам сутрин) че да му правят шпалир и да ми кибичат маймуните като костюми на закачалки на страничните стъкла на джипката все едно пазят папата...
    Това е безкрайно неуважително към всички и е диркетна препратка към НРБ където като минаше правешкото затваряха всичко съкън некой да не му наруши покоя и "спешният" му график...
  • 8 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    НИКОЙ НЕ Е ИЗБЯГАЛ ОТ КАЛАЙКАТА
    ДА НЕ ТЕ НАРОЧАТ НИКОЯ ОХРАНА НЕ МОЖЕ ДА ТЕ СПАСИ
    ТОВА Е ПОКАЗНОСТ
  • 9 9119

    1 0 Отговор
    преди години един хърлю с сини буркани само дето не се навря в камиона че и по говорителите врещеше "камиона на място,камиона на място" само за да мине някъв си депутат или министър...а хич не мисли че ако се фрасне в спрял камион само на охранители ще станат и после да ме обвинят за атентатор....
  • 10 мечока

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ми то ги има в интернет бе момченце - В Русия по-точно кортежите минават като тайфуни !! А се обърка некой и не спре на място че го сгазат като Ну-Погоди едно време на филмчетата, на килимче че го направат.

    Коментиран от #14

  • 11 Пепи

    5 0 Отговор
    Защото има много хора от комунистическо потекло - синчета и внуци наследници на комунистическата идея, които че го дразнат ако е в Метрото :-)))))))
  • 12 Autohouse Randm

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "пенсионер":

    zashto ne pita oresharski kato beshe premier be?
  • 13 Дудук

    3 0 Отговор
    Завъдила са е в Софията няква минцифайка, една конкретна, брутална селска пръчка, дето придружава различни правителствени лимузини. По няколко пъти на ден го засичах по едно време из града с една полицейска астра пред лимузините, които екскортираше. Само пискаше по мегафона и разгонваше хора по светофари и задръствания:

    "У! А! Ей ти с пембяната кола спри! Ти със синия опел завий веднага на ляво! У! А! Юбре! Чули ве! Отстрани се от светофара! Отстрани се! Шшш! Стой ва! " И т.н.. И всичко това на селски диалект.
  • 14 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "мечока":

    Не раэбирам от какво си въэмущаваш и впечатляваш.Тъй като явно те интересува начина на придвижване на първите даржавни хора и охраната им не само в БГ но и по света,би трябвало да энаеш че карат даста по-бърэо от допустимото не от "джигитлък",а эащото ТАКИВА СА ИНСТРУКЦИИТЕ.Както и в последния момент се решава по кой маршрут да се премине.А сега си представи кое е с приоритет пред службите-да предотвратят евентуално ПТП,или да опаэят жив премиера или преэидента,шефа на парламента .И какъв ще бъде международния отэвук при двата случая!
  • 15 Дудук

    3 0 Отговор
    onq s konq, холандския премиер ходи с колело на работа, скандинавските управляващи се возят на опели (тези страни имат ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШЪК), меркел ИМА ЕДНА ЛИМУЗИНА С ЕДИН ШОФЕР (а управлява света), президента на Уругвай (Швейцария на Южна Америка) кара Фолксваген костенурка, Кралицата Майка сама си кара колата .... а ти кви работи пишеш?

    Но сега е по-добре. Хахах. Сега само ни мачкат, блъскат и мотат правителствените коли, а по БайТошово време допълнителни ни забраняваха да ходим на работа когато БайТошо идваше в града, ЗА ДА МОЖЕМ ДА СЕ НАРЕДИМ ЦЕЛИЯ ГРАД ЦЯЛ ДЕН ОКОЛО ПЪТЯ И ДА МУ МАХАМЕ ПО ТРАСЕТО.
  • 16 Vancata

    1 0 Отговор
    Българина си остава простак където и да се намира.
  • 17 гошо прупрунков

    1 0 Отговор
    спомням си няколко случая където коли на нсо предизвикаха птп
    точно за това е този репортаж ,че това може да се случи само в българия защото в другите страни управниците имат за цел да спасяват човеците , а у нас , да ги мачкат.
  • 18 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ СЕ ОТЦЕПВАХА УЛИЦИТЕ И СПИРАХА ДВИЖЕНИЕТО

    Коментиран от #21

  • 19 мемфис

    1 0 Отговор
    Заради Путин в русия прекъснаха Ф-1
  • 20 мемфис

    1 0 Отговор
    Мен веднаж така к..венски ме засякоха на моста Чавдар, че щях да си нарежа гумите.
  • 21 РОСЕН ВЕЛИНОВ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Vasik Atanasova":

    Точно това правех като служех във Враня...2 г. денонощно!

    Коментиран от #22

  • 22 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "РОСЕН ВЕЛИНОВ":

    БЯХ МАЛЪК НО СИ СПОМНЯХ А ТЕЗИ СЕГА КАКВО ЗНАЯТ РАЗКАЖИ ИМ
    ПРОСТО УЛИЦИТЕ БЯХА ЗАТВОРЕНИ И СЕ ЧАКАШЕ КОРТЕЖА С ЧАСОВЕ НАВСЯКЪДЕ ПОЛИЦАИ СЪС СТАНЦИИ ИМАШЕ И ОПЪНАТИ ВЪЖЕТА
    И ЦЯЛОТО ДВИЖЕНИЕ СЕ ОТКЛОНЯВАШЕ
  • 23 Бб

    0 0 Отговор
    Еми те затова се движат напред хората....
Новини по държави: