21 Януари, 2015 09:04, обновена 21 Януари, 2015 09:19 1 167 0

Десетки ранени при атака с нож в автобус в Тел Авив

  • израел-
  • тел авив-
  • автобус-
  • атака-
  • намушкани-
  • терористична атака

Няколко други пътници на автобуса са с по-леки наранявания

Десетки ранени при атака с нож в автобус в Тел Авив - 1
Снимка: Джерусалем поуст

Израелските власти заявиха, че са застреляли нападател, намушкал най-малко девет души в автобус в центъра на Тел Авив, съобщава вестник „Джерусалем поуст“.

Според "Таймс от Исраел" броят на тежко пострадалите е 10, а вестник "Аарец" съобщава за 16. Не е ясна обаче точната бройка на ранените, тъй като медиите оповестяват броя само на пътниците в тежко състояние.

Според израелския канал 2 има четирима пациенти в критично състояние.

От Червената звезда на Давит заявиха, че две от жертвите са били сериозно ранени, а няколко други са с умерени наранявания.

Кървавият инцидент е станал на моста Маарив, съобщиха от полицията, като добавиха, че нападателят  е наръгал хора в и извън автобуса.

Атаката е станала рано тази сутрин.

Извършителят се опитал да избяга от местопрестъплението след нападението и е бил леко ранен, след като полицията го простреляла в крака, заяви говорителят на полицията.

Нападателят е 23-годишен мъж от град Тулкарм на Западния бряг, който незаконно пребивавал в Израел, съобщиха от полицията.

Според началникът на полицията, нападателят се е качил в автобуса малко преди инцидента. Той нападнал шофьора, след което започнал да намушква безразборно автобусните пътници.

Властите описват атаката като евентуално "терористично нападение", заяви от своя Туитър акаунт говорителят на полицията Мики Розенфелд.

Полицаи патрулират в района, за да предотвратят по-нататъшни атаки, добави той.

Улицата около моста Маарив е била затворена.

През ноември израелски войник бе убит при нападение с нож в Тел Авив, а израелска жена бе намушкана до смърт в окупираните територии на Западния бряг в отделна атака, припомня Би Би Си.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА