Last news in Fakti

21 Януари, 2015 18:35 1 884 0

Кметицата на Париж ще съди телевизия на Мърдок

  • ан идалго-
  • кметът-
  • париж-
  • съди-
  • фокс нюз-
  • рупърт мърдок-
  • зони-
  • беззаконие

Ан Идалго заяви, че твърденията на Фокс Нюз за беззаконието в някои мюсюлмански квартали накърняват имиджа на френската столица

Кметицата на Париж ще съди телевизия на Мърдок - 1
Кметът на Париж Ан Идалго. Снимка: АП/БТА

Кметът на Париж Ан Идалго има намерение да съди Фокс Нюз заради твърденията на новинарската телевизия на Рупърт Мърдок (впоследствие оттеглени), че във френската столица и други градове в Европа цари беззаконие и има зони, в които немюсюлмани, както и представители на градските власти, дори политици, се страхуват да влизат, съобщи „Гардиън“. От Фокс показаха карта със 7 такива зони.

Идалго заяви в интервю за Си Ен Ен, че подобни твърдения обиждат и накърняват имиджа и честта на Париж, ето защо тя смята да съди медията. Фокс Нюз отговори на градоначалника чрез изявление на изпълнителния вицепрезидент на телевизията Майкъл Клемънт.

Ние съпреживяваме заедно с френските граждани оздравителния процес, през който те минават след атентатите, за да се върнат към ежедневието, но въпреки това смятаме за неуместни коментарите на кмета за евентуален съдебен процес, казва се в него.

По-рано, още в събота, Фокс Нюз се извиниха за „някои неизбежни грешки“ и обобщения, направени в техен репортаж след терористичните атаки в Париж.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: