30 Януари, 2015 10:31 1 713 0

Мъж с пистолет-играчка атакува телевизия в Холандия (Видео)

  • холандия-
  • телевизия-
  • мъж-
  • атака-
  • нос

Централната новинарска емисия на обществената в Холандия телевизия НОС беше прекъсната от добре облечен и въоръжен мъж, предава Ройтерс.

Поради инцидента медията спря за около час своята програма. След като се завърна в ефир, телевизионният канал излъчи запис на мъж, облечен в черен костюм, бяла риза и черна вратовръзка, който държи пистолет. Секунди по-късно той беше арестуван в ефир, уточнява Би Би Си.

„Хвърли оръжието! Хвърли го! Падни на колене. Бавно легни по корем! Не прави резки движения, в противен случай ще стрелям!“. Видяха зрителите в ефир... Малко по-късно един от полицаите докладва, че ситуацията е под контрол, а нападателят е арестуван.

Полицията дори разпространи информация, че оръжието е играчка и не представлявало реална заплаха. По време на преговорите за обезвреждането на нападателя той е заплашвал с бомбени атентати. Това принудило специалните части да претърсят района в радиус около 20 км. около сградата на телевизията, отбелязва АП.

Мотивите на въоръженият мъж остават неизвестни. Той се разпитва от силите на реда. Знае се, че той е 19-годишен младеж. Нападателят заявил пред служител на НОС, че е лен на хакерска групировка.

Все още не е известно как нападателят е проникнал в централата на телевизията. Районът е строго охраняван след като през 2002 г. на паркинга пред медията беше застрелян холандският популист Пим Фортюн.

Служителите на телевизията са били изведени извън сградата по време на заложническата криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА