Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 18:01 1 353 0

"Шарли Ебдо" временно спира да излиза

  • "шарли ебдо"-
  • временно-
  • спира-
  • терористи-
  • разстреляха-
  • брой-
  • тираж-
  • 7 милиона-
  • разпродаден

Нови бореве няма да бъдат пускани, докато не се продаде напълно 7-милионният тираж на първия брой, излязъл след терористичната атака от 7 януари

"Шарли Ебдо" временно спира да излиза - 1
Снимка: АП/БТА

Ръководството на френския сатиричен седмичник “Шарли Ебдо“, където ислямски терористи разстреляха 12 души на 7 януари, реши временно да преустанови пускането на нови броеве, докато не бъде напълно разпродаден тиражът на първия и единствен засега брой след атентата, отново с пророка Мохамед на корицата, който поради небивалия световен интерес на няколко пъти бе допечатван до 7 милиона копия.

"Ние няма да ви забравим и в най-скоро време ще се върнем във вестникарските будки“, съобщава се на сайта на изданието. Колко дълго редакцията ще бъде в отпуск, засега не се уточнява. Преди броени дни нейни представители разказаха пред „Паризиен“, че поредният брой ще се появи не по-рано от 11 февруари.

От последния брой изданието спечели над 10 милиона евро. Позовавайки се на френски медии, агенция ТАСС уточнява, че редакцията в момента се занимава с това да създаде условия за продажбата на всички екземпляри от него. Случаят с „Шарли Ебдо“ е уникален в съвременната история на Франция, тъй като максималният тираж дори на най-големите издания рядко превишава 500 000.

Жертви на нападението в редакцията преди по-малко от месец станаха 10 журналисти карикатуристи, сред които и главният редактор Стефан Шарбоние. Отговорност за терористичния акт в крайна сметка пое йеменският клон на „Ал Кайда“.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: