Last news in Fakti

10 Март, 2015 09:21 1 479 0

10 жертви при катастрофа на два хеликоптера

  • аржентина-
  • хеликоптер-
  • катастрофа-
  • жертви-
  • риалити шоу-
  • франция

Трима известни френски спортисти са сред загиналите в Аржентина

10 жертви при катастрофа на два хеликоптера - 1
Снимка АП

Десет души загинаха при сблъсък на два хеликоптера в Аржентина, съобщават френските медии.

Осем френски граждани и двамата им аржентински пилота загинаха при катастрофата в провинция Ла Риоха в северозападна на страната.

Трима известни френски спортисти са сред жертвите, потвърдиха от канцеларията на френския президент. 

Загинали са олимпийската златна медалистка по плуване Камил Муфат, олимпийският боксьор Алексис Вастен и мореплавателката Флоранс Арто. Жертвите са общо осем французи и двамата пилоти от Аржентина. Хеликоптерите са участвали в снимките на телевизионно риалити шоу.

"Внезапната смърт на нашите съграждани е причина за огромна тъга", се казва в изявлението на френския президент Франсоа Оланд.

Те са се разбили в близост до Вила Кастели, на около 1 170 км от Буенос Айрес, се казва в съобщение на местните власти.

Хеликоптерите са снимали популярно риалити шоу на канал TF1. Шоуто отнася с хеликоптер знаменитости в диви терени и заснема опитите им да намерят храна и подслон.

Един от състезателите, бившият футболист на Франция и Арсенал, Силвен Вилтор написа: "Аз съм тъжен за моите приятели, аз съм разтреперан, аз съм ужасен, нямам думи, не искам да казвам нищо."

Друг член на екипа, фигуристът Филип Канделоро заяви, че е "изключително шокиран, но невредим".

Причината за катастрофата все още не е ясна. Длъжностни лица заявиха, че метеорологичните условия в планинския район, където хеликоптерите са се снишили са били добри.

"Имаше експлозия и се смята, че двата хеликоптера трябва да са се сблъскали'', каза секретарят по сигурността в Ла Риоха Цезар Ангуло и добави, че авиационните експерти ще определят причината за нелепия инцидент.

"Ние научихме с голяма тъга за инцидента по време на снимките на шоуто. Всички отбори на TF1 съпреживяват в това ужасно време болката на семействата и близките на жертвите", се казва в изявление на телевизионния канал TF1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: