Last news in Fakti

11 Март, 2015 16:45 1 001 0

Полша и Тайван сключиха споразумение за въздушен транспорт

  • тайван-
  • полша-
  • варшава-
  • транспорт-
  • въздухоплаване-
  • гражданска авиация-
  • споразумение-
  • пакт

Пактът урежда двустранните отношения в областта на гражданското въздухоплаване

Полша и Тайван сключиха споразумение за въздушен транспорт - 1
Снимка: Courtesy of Pingtung County Government

Тайван сключи договор за въздушен транспорт с Полша, въвеждайки една нова ера на двустранното сътрудничество в областта на гражданското въздухоплаване.

Пактът, който влиза в сила незабавно, създава платформа за съвместна работа и открива пътя за извършване на превози между Тайван и Полша. Той е подписан от представителя на Република Китай в Полша-Джак Чианг и от главния представител на търговският офис на Варшава в Тайпе-Марек  Вейтко.

Според Министерството на външните работи авиокомпаниите ще могат да обхванат маршрутите от тайванските международни летища в  Таоюан и Каохсюнг до Варшава и още две полски дестинации посредством три междинни точки.  Другите планове за допълнителни маршрути изискват одобрение от органите на гражданската авиация в двете страни.

„Ние сме оптимисти, че оперативната гъвкавост прави възможно в рамките на Пакта да се насърчи двупосочният туризъм и икономическият обмен” заявиха от  Министерството на външните работи в Тайван.

Държавната статистика на Република Китай показва, че търговията между двете страни е достигнала  1 120 000 000 щатски долара за миналата година, което е приблизително 16 процентно увеличение спрямо 2013 г. Към днешна дата 27 тайвански фирми са инвестирали над 200 милиона щатски долара в Полша.

Споразумението е следващата стъпка в политиката за изграждане на сътрудничество след приключването през ноември миналата година на Пакта за младежкия културен и образователен обмен между двете страни. От общо 54-те страни в целия свят, които имат подобни договорни отношения за въздушен транспорт с Република Китай, Полша заема 14-то място от Европа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА