25 Март, 2015 21:27 974 0

Ма Инцзю посети Сингапур,за да почете паметта на починалия Ли Куан Ю

  • ли куан ю-
  • ма инцзю-
  • сингапур-
  • лидер-
  • преклонение-
  • национален траур

Ли Куан Ю почина на 23 март на 91-годишна възраст

Ма Инцзю посети Сингапур,за да почете паметта на починалия Ли Куан Ю - 1
Courtesy of Presidential Office

Президентът на Тайван Ма Инцзю посети Сингапур на 24 март, за да отдаде почит  на починалия Ли Куан Ю, баща на град-държавата Сингапур, който си отиде на 91-годишна възраст на 23 март тази година.

Ма присъства лично на организираната от семейството служба за поклонение в памет на починалия, която е била предназначена за близки приятели и роднини. Държавното погребение ще се проведе на 29 март.

Според Ма приятелството му с бившия премиер датира от началото на 1980г., когато той е работил като преводач на покойния президент Цзян Цин-куо. „Ли е мой близък приятел и неговата смърт лиши света от един лидер-мечта,а нашата страна - от истински съюзник на нацията”,каза той.

„Под ръководството на Ли връзките на Тайван със Сингапур се развиваха здравословно през годините, създавайки стабилни основи за обмен в различни сфери, сред които културната, икономическата и политическата”, допълни той.

Ма е вторият държавен глава на Република Китай, посетил Сингапур. През 1989г. е неговото първо пътуване в страната без официални дипломатически отношения след встъпването му в длъжност през май 2008г.

В Сингапур е обявен 7-дневен национален траур в памет на основателя на страната. Лидерството му несъмнено е повлияло на страната да се превърне в една от най-богатите и най-некорумпирани страни в света. Неговият модел за икономическо развитие е вдъхновил  и редица други лидери да предприемат политика в подкрепа на свободния пазар. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА