1 Април, 2015 00:29 1 879 1

Искат есхумация на Уилям Шекспир

  • уилям шекспир-
  • ексхумация-
  • учени-
  • изследване

Учени се надяват да получат доказателства, че великият автор е пушил марихуана

Учени от Йоханесбург имат намерението да започнат инициатива за ексхумирането на тленните останки на великия драматург Уилям Шекспир.

Те са вдъхновени от интереса около тленните останки на Ричард III, които през миналата седмица бяха погребани след обстоен ДНК и медицински анализ, пише в. „Дейли телеграф“.

Учени от Йоханесбург се надяват освен да направят ДНК анализ на великия драматург, но и да получат допълнителна информация за начина на живот по онова време. Освен това учените се надяват да разберат как наистина е изглеждал великия творец.

Не на последно място всички се надяват да стане ясно дали Уилям Шекспир е пушил марихуана.

Палеонтологът от Университета в Йоханесбург Франсис Текерей е подал молба до Англиканската църква да разкопае гроба на драматурга в малката църква в Стратфорд на Ейвън.

Текерей дори откри 24 лули, закопани в градината на Шекспир.

В 8 от тях били открити частици марихуана. Това подтикна учените да предполагат за възможно пристрастяване на Шекспир към пушенето на трева.

Франсис Текерей очаква, че изследването на тленните останки на драматурга ще даде окончателен отговор от какво е умрял той през 1616 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо Багера

    0 0 Отговор
    Еми какво лошо има, човека си е подпушвал за да се отпусне няма лошо