Last news in Fakti

6 Април, 2015 09:55 1 737 15

Шестима украински войници убити в Донбас

  • донбас-
  • украйна-
  • донбас

Най-малко 6000 души са загинали от началото на военния конфликт в Източна Украйна

Шестима украински войници са били убити в два отделни инцидента в източната част на страната, съобщи Би Би Си.

Агенцията се позовава на правителствени източници.

Четирима души били убити след като машината, с която са пътували е била обстреляна от проруски сепаратисти в района на селището Щастие, намиращо се близо до Луганск.

Други двама пък са загинали след като автомобила им се натъкнал на противотанкова мина в околностите на Мариупол, който е в ръцете на проправителствените сили.

Вътрешното министерство съобщи, че проруските сепаратисти са обстреляли проправителствените сили в района на селището Щастие с РПГ. Това е станало при опит да преминат през мост, където се натъкнали на засада, организирана от проруските сепаратисти.

Най-малко 6000 души са загинали от началото на военния конфликт в Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    3 1 Отговор
    Венци каква работа имат украинските войници на центъра на Москва. Каквото са търсили това са и намерили. А дано това да сполети и всички разпространяващи гнусната американска пропаганда.

    Коментиран от #4

  • 2 Киро

    2 3 Отговор
    Къв център на Москва те гони бе, трол копейкаджия?

    Някой ден ще си платят всичките руски, дето отидоха да водят война на територията на чужда държава!

    Гнусни окупатори и агресори!

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Това на снимката да не би според теб да е вашингтон. Що щат украински нацисти пред кремъл. от протестна мрежа и кълвете като балъци.

    Протестна мрежа ще си плати след като американските окупатори ядат отново пердах и се изнесат като тахтаби от България.
    То бива бива ама да повтарят една и съща простотия хиляда пъти.
    Откога украйна е чужда държава и не ли терористите от вашингтон изпратиха нацистките марионетки от киев да налагат терор, геноцид и етническо прочистване в източна украйна.
  • 4 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Пич, първо провери кое къде се намира и тогава пиши глупости. А най добре е да си седиш там където се намираш, да си караш Волгата и да агитираш за Русия.

    Коментиран от #5

  • 5 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Още един интелигентен, учен, образован и т. н. гейрбаджия.
  • 6 Tigotura

    3 1 Отговор
    Абе "КИРО" - ти тая тъпотия "Някой ден ще си платят всичките уроди руски, дето отидоха да водят война на територията на чужда държава!" как можа да ти я роди тиквата бе!? Какви Руски, какви уроди, каква война и на каква територия водят бе тиква промита!? Ти не слушаш ли Г-жа Меркел как предупреди Генерала Брийдлав, че води много опасна пропаганда съобщавайки за Руски войски в Украйна, защото американските наблюдатели и представители по места абсолютно отричат присъствие на руски войски в Украйна! Ти не виждаш ли, че тези които водят войни на чужда територия са НАТО бе!? - навсякъде по света, където НАТО са се намесили следва хаос и ужас за местното население, изсмукване на ресурсите на съответната държава за жълти стотинки и военно присъствие за опазване на американските финанси - сценарий повтарян толкова пъти в световен мащаб, че вече минава за "класика в жанра"!? И кой е НАТО - да ти отговоря - САЩ, които направиха другите членки на НАТО неспособни да водят бойни действия самостоятелно, а само в мисии и състави на НАТО, а така се подсигуриха срещу "бунтове" и отцепване на недоволни членове. В същото време имет над 700 бази в чужди държави по света - сещаш ли се "руските агресори" колко бази имат!? Тази в Сирия (виж кво направиха САЩ с мирна Сирия заради това), тази в Севастопол (САЩ и за там се бяха устремили, ама бяха) и тази във Виетнам (САЩ протестират срещу разполагане на Руска база извън Русия - защо ли не протестират срещу своите бази). Тея факти могат ли да те накарат да помислиш и да си направиш правилните изводи, или си по-тъп и отколкото предполагам!?

    Коментиран от #7

  • 7 Tigotura

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Tigotura":

    Парвон - не "американските наблюдатели", а "германските наблюдатели" - тези на Меркел:)
  • 8 бай тошо

    1 1 Отговор
    На КИРО акъл се не дава,то момчето някой неща и след 100 години няма да ги разбере,щото толкова му е акълът
  • 9 Киро

    1 1 Отговор
    Оня атакаджийски трол - слушай сега, ще ти обясня:

    1. Войната се води в чужда на Русия държава - Украйна. Русия е признала целостта на Украйна и се е задължила да гарантира целостта и с договор, по който Украйна връща ядрените ракети. Поредния неизпълнен договор на Русия;

    2. Няма никакви "опълченци" и това е факт - това са наемници и руски войници без знаци по униформите (същите, като в Крим). Ако някой идиот продължава да се натиска с тъпотията, че били "опълченци" - от гардербите на дядовците ли изкарахте тежката артилерия и танковете бе?

    3. Имаше клипчета качени, как танкове преминават границата от Русия и влизат в Украйна, те какви са, туристи? А танковете в Украйна, с които наемниците воюват, откъде дойдоха?

    4. Руснаците са агресори и това е факт. Пример - Финландия, Полша, Литва, Латвия, Естония, островите в Японско море, Грузия, Молдова, Украйна и тн и тн. НАТО не е присъединило нито една територия, за разлика от Русия.

    5. Бази е нормално да има, всички те са доброволно направени и допуснати. Основна цел - да се защитят страните от агресията на пияните водкаджии.

    Айде отивай да се консултираш сега с щаба на Болен, оплачи се, че един така ти е.а.а м....та на заучените глупости!

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Такива хора като Байката не виждат повече от носа си. И едва ли ще ги ограмотиш,нека си живеят в блажено невидение и като видят Кремъл на снимка да бият капата.
  • 11 Истината боли

    1 1 Отговор
    «НИЩО ПОДОБНО» добре, чеима и руски СМИ там!
    Автомобила се натъкнал на «положена от тях» противотанкова мина до блкпост на моста в град Щастие!
    Опълченците са чули взрив, но не састреляли и не е зафиксиран изтрел от тяхна страна от служителите на ОССЕ!
    «Какво щастие»?.......РПГ неможе да нанесе такова поражение!!!

    За това Киев забрани руските СМИ на украинска територя да си лъжат както им изнася!

    Украинци пишат «был совершен выстрел управляемым реактивным снарядом с лазерным прицелом ПТУР», за да включат Русия с доставка на «ново оръжие», наще превеждат РПГ от «бабино оно време» и чакт да се джавкаме !!!!!
    Аф, афф, аф. аф
  • 12 Истината боли

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Ти «байка» няма какво да обясняваш защото си «глъм на Петел»!

    Чети какво говори човека, ако разбираш английски и видео ще ти пратя да го чуеш сам!

    За САЩ първа цел е - "Не позволявай на немския капитал и немска технология, да се свърже с руските природни и трудови ресурси в «непобедима комбинация»,ето по това работи вече цял век САЩ!"

    "Всъщност, американската външна политика е «разрушение и управление» навсякъде по света, в Азия, Близкия изток или Европа. Геополитически важното е – «дръж Германия», значи и ЕС на разстояние, но по-добре - във вражда с Русия!
    Това е неморално и циничен, но работи!"

    Каза Джордж Фридман, директор на "Стратфор"- частна разузнавателна фирма "сянка" на ЦРУ!
  • 13 руснака

    1 1 Отговор
    КИРЧО стига се олива че много глупусти пишеш . аман от такива огледай се малко мойто момче закакво става вьпрос и после пиши коментари това нее твоята стихия .
  • 14 здравомислещ

    1 0 Отговор
    снимката кърти - какво общо има снимката на Кремъл с ситуацията в Донбас? що не сложихте снимка на великата китайска стена? или на гранд канйон? или поне някое секси маце?

    а какво им е "проруско" и какво им е "сепаратиско" на ПРО-УКРАИНСКИТЕ ОПОЛЧЕНЦИ??? нито са про-руски, нито са сепаратисти! те са УКРАИНЦИ, които се борят със съвременен ФАШИЗЪМ
  • 15 вввв

    1 0 Отговор
    тцтцтц 6 украйнски вйници
    а фашистите украини като изгориха 40 руснака в ОДЕСА