7 Април, 2015 22:30 1 034 0

Спад на корупцията в Тайван

  • корупция-
  • тайван-
  • индекс за възприемане на корупцията-
  • агенция за борба с корупцията-
  • проучване-
  • анкетирани лица-
  • резултати

Изследване на Индекса за възприемане на корупцията

Тайван записа най-доброто си постижение от 2005 г. насам в проучване за индекса за възприятие на корупцията, нареждайки се на почетното 6-то място в Азиатско-тихоокеанския регион.

Резултатът на страната в годишното проучване показва напредък спрямо предходната година и това я нарежда веднага след Сингапур, Япония, Хонгконг, Макао и Малайзия в тази последователност. Индексът на Тайван е 5, като се има предвид, че 0 е най-добрият, а 10- най-лошият резултат.

„Индексът показва, че правителството на Република Китай е постигнало значителен напредък в усилията си за ефективно справяне с корупцията”, заяви директорът на Агенцията за борба с корупцията към Министерство на правосъдието.

„Благодарение на създаването на Агенцията за борба с корупцията през 2011г. сега правителството има оръжията да се бори ефективно по всички фронтове в тази критична битка. Като много напреднала демокрация, Тайван се гордее с разделението на властите, многопартийната си политика и стабилните социални движения, като всички те допринасят за създаването на условия за добро управление”, допълни той.

Според данните от проучването 60% от анкетираните лица са на мнение, че корупцията в Тайван е намаляла през последните 12 месеца, 30% твърдят, че нивата й са се запазили същите и едва по-малко от 10 на сто смятат, че корупцията се е увеличила.

„Борбата с корупцията и изграждането на чисто правителство е важен индикатор за решимостта на една нация да повиши своята конкурентоспособност на световно равнище”, заяви представител на Агенцията. „Тайван ще се бори с корупцията, спазвайки международните норми и практики, включително засилване на превенцията и криминализирането на корупцията, като същевременно се гарантира и защитата на правата а човека”, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА