Last news in Fakti

8 Април, 2015 18:03 2 526 0

Самолет с 366 пътници кацна аварийно

  • полет-
  • аварийно кацане-
  • франкфурт-
  • маями-
  • токио

Проблем със задкрилките на едно от крилата на самолет на германския национален превозвач е причината за връщането на Airbus A380 с 366 пътници на борда на летището във Франкфурт. Всички пътници са невредими. Прехвърлени са на друг самолет. „Става дума за полет LH462 от Франкфурт за Маями. След началото на полета е установен проблем със задкрилките на едно от крилата и затова самолетът се е върнал обратно на летището във Франкфурт”, уточнява представител на Lufthansa.

След катастрофата на 24 март на дъщерната фирма на германския национален превозвач – Germanwings, когато самолет със 150 души на борда катастрофира в района на френските Алпи, авиокомпанията майка се гледа под лупа от медиите. Все още не е ясна съдбата на нискотарифната компания, но несъмнено репутацията й е накърнена, а финансовите загуби ще са големи.

Днес възникна и инцидент с японските авиолинии, който аварийно кацна на летището в Токио. Причината е отказ на двигател на Boeing 777. Самолетът е извършвал полет от японската столица за град Сапоро. Според някои информационни агенции на борда е имало 228 души, а според други – 239. Всички пътници са невредими.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА