28 Април, 2015 10:20 970 0

Съветски дисидент обвинен за детска порнография

  • владимир буковски-
  • обвинен-
  • детска порнография

Той отрича категорично

Съветски дисидент обвинен за детска порнография - 1
Владимир Буковски

Прокуратурата във Великобритания обвини писателя Владимир Буковски, дисидент от бившия СССР, който живее в английския град Кеймбридж, в производство на детска порнография.

Буковски е обвинен в направата и съхранението на неприлични снимки на пет деца. Това е в нарушение на Закона за защита на детето от 1978 и се преследва наказателно от 1988 г.

Буковски трябва да се яви пред съда на 5 май тази година.

В изявление до медиите Буковски категорично отрича обвиненията и посочва, че въпреки тежкото си заболяване в момента, ще се защитава пред съда енергично.

Владимир Буковски е считан за един от основателите на дисидентското движение в СССР. Прекарва в затворите и бива принудително лекуван в продължение на 12 години.

През 1976 г. съветските власти размениха  Буковски за лидера на чилийските комунисти Луис Корвалан, след което Буковски се премества в Англия и се установява в Кеймбридж.

Малко след изгонването от СССР Буковски е приет в Белия дом от американския президент Джеймс Картър. Завършва университета в Кеймбридж .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: