30 Април, 2015 11:10 5 622 6

Потиснато население: Десет шокиращи факта за Балтимор

  • балтимор-
  • протести-
  • чернокожи-
  • статистика

Напрежението в Балтимор стихва, но не и гневът

Потиснато население: Десет шокиращи факта за Балтимор - 1
Снимка АП/БТА

Бяхте ли шокиран от нарушенията в Балтимор? Това, което е по-шокиращо е ежедневието в Балтимор, град с 622 000 жители, от които 63 процента са афро-американци. Ето десет факти събрани от сайта counterpunch, които разказват част от историята.

1: Шансът чернокож в Балтимор да бъде арестуван за притежание на марихуана е 5,6 пъти по-вероятен, отколкото арестът на бял за същото престъпление, въпреки че употребата на марихуана сред расите е почти еднаква. В действителност, Балтимор Каунти има петия най-висок рейтинг за арести заради марихуана в САЩ.

2: Над 5.7 милиона щатски долара са платени от Балтимор, от 2011 г. в над 100 съдебни дела за полицейско насилие. Жертвите на тежко полицейско насилие са предимно цветнокожи, сред които една бременна жена, 65 годишен църковен дякон, деца, и една стара баба на 87години.

3: Белите бебета, родени в Балтимор имат очаквания за още шест години продължителност на живо в сравнение с афро-американските бебета в града.

4: Афро-американците в Балтимор имат осем пъти по-голяма вероятност да умрат от усложнения при ХИВ / СПИН, отколкото белите и два пъти по-вероятно е да умрат от диабет.

5: Безработицата в града е 8,4%. Повечето статистически данни показват безработицата в афро-американската общност двойна на тази на бялата общност. Националният равнището на безработица за бялото население е 4,7%, за чернокожите е 10.1%.

6: Афро-американските бебета в Балтимор имат девет пъти по-голяма вероятност да умрат преди да навършат една годинка за разлика от белите бебета в града.

7: Има двадесет години разлика в продължителността на живота между хората, които живеят в най-богатите квартали на Балтимор и тези, които живеят в най-бедните.

8: 148 000 души, или 23,8% от хората в Балтимор, живеят под нивото на официалната бедност.

9: 56,4% от учениците в Балтимор завършат средно образование. Националният процент е около 80%.

10: 92 % от арестите за притежание на марихуана в Балтимор са на афро-американци, едно от най-високите расови различия в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    2 0 Отговор
    цигански град, малко от нашите черни не искат ли да им дадем
  • 2 иванушка

    0 0 Отговор
    дреме ми на гъзометъра
  • 3 любопитен

    1 0 Отговор
    7 % протестанти управляват САЩ.След католика Кенеди идва ред на негрите.
  • 4 кок

    1 0 Отговор
    Требва да се дестабилизира държавата вътрешно, за да нямат време да се занимават с чуждите неща. Може би се грижат за това от КГБ
  • 5 бай тошо

    0 0 Отговор
    ТОВА Е ТО АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ
  • 6 кййгф

    1 0 Отговор
    смятай къв леш са