Last news in Fakti

14 Май, 2015 17:58 763 0

Броят на загиналите от пожара в Манила достигна 72

  • манила-
  • пожар-
  • фабрика

В момента се разследват причините за пожара във фабриката

Броят на загиналите от пожара в Манила достигна 72 - 1
Снимка: БТА/AP

Броят на загиналите в следствие на пожара в обувна фабрика в столицата на  Филипините – Манила  нарасна до 72, съобщи Би Би Си.

Местните власти поеха ангажимента да предприемат бързи действия срещу отговорните за трагедията. Вече има множество обвинения срещу ръководството на фабриката за ниски здравни стандарти и безопасност на работниците.

„Определено по този случай ще има повдигнати обвинения, тъй като много хора загинаха. Ние се опитваме да установим какво точно се е случило, за да можем да формулираме точните обвинения.“, заяви главата на националната полиция Леонардо Еспина.

От полицията смятат, че пожарът е бил причинен от искри от  заваръчните дейности, които са попаднали в лесно запалими химикали, намиращи с в близост до входа на сградата.

Стандартите за сигурност във Филипините са сравнително ниски, като пожарите са често явление , особено в бедняшките квартали.

Пожарът във фабриката се е разгорял бързо и само няколко души са успели да избягат бързо от сградата. Голям брой работници обаче са били блокирани на втория етаж на сградата, където според думите на оцелели, железните решетки на прозорците са попречили на тяхното бягство. Смята се, че повечето от жертвите са се удушили в гъстия черен дим, причинен от изгарянето на каучук и химикали.

Собственикът на фабриката, която произвежда джапанки и сандали, заяви че по време на пожара в нея е имало между 200 и 300 души. Според оцелелите от инцидента, те са работили на минимална работна заплата, заобиколени от химикали и неясни стандарти за противопожарна безопасност.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА