19 Май, 2015 11:01 817 0

Десетки загинали след свлачище в Колумбия

  • свлачище-
  • загинали-
  • колумбия

Стотици търсят оцелели

Десетки загинали след свлачище в Колумбия - 1
Снимка: БТА/AP

Поне 50 души бяха убити по време на свлачище  в северозападна Колумбия, съобщи Би Би Си.

Инцидентът се е случил в провинцията Антиокия. Президентът Хуан Мануел Сантос заяви, че все още не е ясно колко хора още са изчезнали.  Проливни дъждове доведоха до преливането на река Салгар, която причини и свлачището. Голяма част от село Санта Маргарита е  пометена.  Местните жители са се събрали, за да търсят оцелели. 

След като се запозна с щетите от бедствието президентът Сантос обяви извънредно положение и обеща, че всички пострадали къщи ще бъдат построени на ново. Електричеството и газът в региона са спрени, в рамките на мерки за сигурност.  В зоната вече са изпратени хеликоптери, а 160 военни са се заели със спасителните работи. Поне 100 души са били евакуирани от зоните с високо ниво на опасност.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА