Last news in Fakti

19 Май, 2015 18:56 810 0

Меркел: Минският план е единственият вариант за изход от кризата в Донбас

  • ангела меркел-
  • франсоа оланд-
  • донбас

По-рано днес тя имаше среща с френския президент Франсоа Оланд

Меркел: Минският план е единственият вариант за изход от кризата в Донбас - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че няма алтернатива на Минското споразумение за разрешението на ситуацията в Украйна, съобщи ТАСС.

Меркел говори на пресконференция в Берлин след официална среща с френския президент Франсоа Оланд.

„Ние сме убедени, че трябва да бъдат положени всички усилия за да се изпълни планът, договорен в Минск. Ние не виждаме други версии или вариант за по – нататъшен напредък. Ние виждаме, че от части това не е лесно, тъй като процесът е сложен.“

Меркел посочи, че поетите стъпки са малки, но все пак „има някакъв напредък“.  Тя посочи факта, че в рамките на контактната група действат работни групи, които имат възможността да обсъдят отделни политически въпроси.

Мерекел и Оланд още призоваха за ускоряване на преговорите за постигане на кредитно споразумение с Гърция, съобщи „Икономик таймс“.

„Смятам, че преговорите трябва да се ускорят. Надяваме се, че ще можем да направим ясен прогрес , защото според споразумението от февруари програмата трябва да стартира в края на май.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: