Last news in Fakti

22 Юни, 2015 00:05 1 129 0

Хакнаха компютърната система на летището във Варшава

  • хакери-
  • летище-
  • варшава

Компютърната система на международното летище във Варшава – „Фредерик Шопен”, беше подложена на масова хакерска атака в неделя следобед. В резултат десетки международни и вътрешни полети бяха отменени. По данни на LOT от летището в полската столица не са могли да излетят над 1400 души.

„Хакерската намеса е отстранена и ние отново имаме контрол над наземната информационна система. Целта ни сега е да възстановим колкото се може по-бързо нормалното функциониране на летището. Досега не е имало такава масирана атака”, съобщиха от там. Намесата не е засегнала компютърните на самолетите, които са във въздуха.

Заради хакерската атака са били отложени полетите по вътрешни линии до Краков, Вроцлав и Гданск, а по международни – до германските градове Хамбург и Дюселдорф, както и до Копенхаген, Стокхолм, Брюксел и Монако.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА