25 Юни, 2015 09:14 699 1

Искат 5 години затвор за Берлускони

  • берлускони-
  • затвор-
  • 5 години

Обвинението е за подкупване на политически опоненти

Искат 5 години затвор за Берлускони - 1
Снимка: АП/БТА

Прокуратурата в Неапол поиска присъда от пет години затвор за бившия премиер Силвио Берлускони по обвинения в подкупване на сенатори, които са довели до падането на правителството на неговия политическия съперник Романо Проди през 2007 г., съобщи телевизионния канал Sky TG24.

Заедно с Берлускони като ответници бяха бившият издател на списанието Avanti Валтер Левитол, обвинен в посредничество и сенатор Серджо Де Грегорио.

Според обвинението, чрез Лавитол сенаторът е получил от Берлускони € 3 милиона за подмяна на част от горната камара на парламента, което в крайна сметка доведе до падени на коалиционното правителство на Проди.

Самият Грегорио е потвърдил получаването на подкуп за преминаване в дясноцентристката партия на Берлускони "Форца Италия" от лявоцентристката "Италия на ценностите", от чието име е избран. Бившият сенатор е сключил извънсъдебно споразумение с правосъдната система, като се съгласява на присъда от 1 година и осем месеца затвор без процес.

Решението на съда се очаква на 8 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    1 0 Отговор
    е нормално ..преди 2 седмици берлускони имаше среща с путин ....очаквайте сега да го искарат всякакав злодей и д аму заведат всякакви дела

    каза и че санкциите срещу русия са голяма грешка тцтцтц лош човек хихи не иска д аколеничи пред американския черн султан
Новини по държави: