Last news in Fakti

25 Юни, 2015 16:02 1 182 0

Майка и бебе оцеляха след самолетна катастрофа

  • майка-
  • катастрофа-
  • бебе

Те са оцелели пет дни в колумбийската джунгла

Майка и нейното бебе бяха открити живи, пет дни след катастрофата на самолета, в който са пътували над джунглите в Западна Колумбия, съобщи Би Би Си.

Шефът на Колумбийските въздушни сили заяви, че тяхното спасение може да бъде определено само като „чудо“.

18-годишната Мария Нели Мурильо и нейният 1-годишен син са били открити от спасителните отряди в близост до останките на малката „Чесна“, в която са пътували. Майката страда от някои изгаряния и  контузии, докато здравословното състояние на нейното бебе може да бъде описано като добро.

Двумоторният самолет е превозвал риба и кокосови орехи от град Нукуй до столицата на провинция Чоко – Куибдо. Връзката със самолета се разпаднала 20 минути след началото на неговия полет. На спасителните екипи е отнело два дни, докато открият останките на машината.  Вътре нямало и следа от майката и детето, за които се знаело, че пътуват със самолета от списъка с пасажерите. Спасителите били обнадеждени за техния живот, когато видели, че вратата на кабината е била открехната.

След това те започнали да откриват черупки от кокосови орехи из равнината, а впоследствие и акта за раждането на бебето до едно дърво. Три дни спасителите са обхождали джунглата, като са били подкрепени от кръжащ над местността хеликоптер, от който с високоговорител майката е била призовавана да се върне на мястото на катастрофата. В крайна сметка тя е била открита на 500 метра от мястото на катастрофата в дерето на брега на една река.

Майката и бебето веднага били откарани в болница в Куидбо. Мария обяснила, че успяла да отвори вратата на кабината на самолета, докато огънят започнал да се разпростира в машината. През това време тя получила изгаряния по лицето си и контузия на единия крак. Тя е успяла да се храни с кокосовите орехи, които е взела от самолета, преди да чуе призивите от хеликоптера. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА