6 Юли, 2015 15:39 979 0

Десетки мъртви след два бомбени атентата в Нигерия

  • нигерия-
  • атентата-
  • десетки-
  • мъртви

Взривове са избухнали в джамия и ресторант

Десетки мъртви след два бомбени атентата в Нигерия - 1
Снимка: БТА/AP

Два бомбени взрива в нигерийския град Жос отнеха живота на поне 44 души, съобщи Би Би Си.

Взривени са били джамия и ресторант. Все още никой не е поел отговорност за атентатите. Все пак ислямистката групировка Боко Харам е нападала града и преди, въпреки че той не се намира в североизточните области на страната, където групата оперира най-често.

Двата взрива са последните от серия атентати в Нигерия през последните дни, отнели живота на повече от 200 души. Според Националната агенция по извънредните ситуации в Нигерия, 23-ма от мъртвите са били убити в ресторанта, а 21 в джамията.

Други 47 души са претърпели наранявания. Те се лекуват в местната болница. Все още няма информация за тяхното състояние.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА