10 Юли, 2015 10:53 1 624 1

Десетки загинали след истерия при раздаване на безплатни дрехи в Бангладеш

  • бангладеш-
  • загинали-
  • дрехи

Загинали са поне 23 души

Десетки загинали след истерия при раздаване на безплатни дрехи в Бангладеш - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Анархия по време на благотворителна инициатива в Бангладеш причини смъртта на поне 23-ма мъртви, съобщи „Гардиън“.

Инцидентът се е случил в град Миненсинг.  Там една от местните фабрики е раздавала безплатни дрехи за бедните. Огромна тълпа от бедни хора се е опитала да нахлуе през малкия портал на сградата, което довело до истерия и анархия, в резултат, на които десетки са били стъпкани.

Според полицейските служители до този момент са били открити 23 мъртви тела, повечето от които са на бедни жени. Все още няма точен брой на ранените, но има вероятност броя на жертвите да нараства. Някои от телата са били отнесени от техните близки, преди да пристигне полицията.

Собственикът на фабриката и още шестима души са арестувани по обвинение, че не са успели да осигурят обществената сигурност. Според властите около фабриката е имало 1500 души, след като нейното ръководство съобщи, че ще раздава безплатни дрехи за бедните. И преди в страната е имало подобни случаи. През 2002 г. около 40 души загинаха по време на паническо бягство в завод за дрехи в северния град Тангайл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алексс

    0 0 Отговор
    Анархия по време на благотворителна инициатива в Бангладеш причини смъртта на поне 23-ма мъртви, съобщи „Гардиън“.


    НЯКОЙ МАЙ НЕ СИ Е ПИЛ КАФЕТО :D