Last news in Fakti

13 Юли, 2015 15:26 1 040 0

Ма Инцзю на посещение в Доминиканската република

  • тайван-
  • ма инцзю-
  • доминиканска република-
  • визита-
  • официално посещение-
  • континентален китай

Това е 11-тата официална визита на тайванския президент от встъпването му в длъжност през 2008г.

Президентът на Република Китай Ма Инцзю пристигна днес в Доминиканската република. През следващите осем дни той ще посети и Хаити и Никарагуа.

Ма Инцзю е придружаван от повече от 80 висши държавни служители и представители на бизнеса. Той  е планирал да се срещне с президента Данило Медина и да изнесе реч пред  Доминиканския конгрес.

По време на посещението си в Хаити, тайванският държавен глава заедно с президента на страната Мишел Джоузеф Мартели ще открият новата офис сграда на Върховния съд, построена с подкрепата на Република Китай. За визитата в Никарагуа Ма Инцзю е планирал да се срещне с президента Даниел Ортега.

По пътя за Доминиканската република, Ма направи междинно кацане в Бостън на 11 юли. Той бе приет от председателя на Американския институт в Тайван. По време на официалната вечеря с тайвански емигранти в Бостън, той заяви, че връзките Тайван-Вашингтон са подобрени значително от влизането в сила през 1979г. на Закона за международните отношения на Република Китай и това е видимо, особено когато става дума за сътрудничество и сигурност. В допълнение президентът заяви още, че „общо 142 страни и територии сега предоставят безвизов режим на нашите граждани”, заяви Ма. По негови думи, тези постижения до голяма степен се дължат на подобряването на отношенията и с Континентален Китай, които в този момента са най-стабилни за последните 66г., като доказателство за това са и почти 4-те милиона посещения на китайски туристи в страната през миналата година.

Ма планира да се завърне в родината си на 18 юли след транзитно преминаване през Лос Анджелис. Това е 11-тата официална визита на президента от встъпването му в длъжност през май 2008 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА