Last news in Fakti

15 Юли, 2015 06:45 1 009 3

Какво ще гласуват гръцките депутати?

  • гърция-
  • мерки-
  • икономии-
  • криза-
  • ддс

Днес гръцките депутати трябва да приемат ключови промени в законодателството. Те бяха договорени в началото на седмицата в Брюксел като част от третата спасителна програма за Атина. Ключова част от данъчните мерки са промените в ДДС, увеличаването на извънредния данък солидарност, както и промени в данъчното облагане на земеделските производители. Все още няма яснота как ще бъдат засегнати големите корабособственици.

ДДС-то в Гърция остава с три ставки (6%, 13% и 23%):

* По-ниската ставка от 6% включва лекарства, книги и билети за театър.

* В средната ставка на 13% влизат прясната храна, енергията за бита (сметките за електроенергия, газ), вода (с изключение на канализационните такси) и настаняването в хотел.

* Във високата ставка на ДДС от 23% попадат стандартна храна, транспорт (таксиметрови, автобусни билети, кораби и т.н.), за обществено хранене, както и ремонтни услуги, медицински услуги, билети и други.

Законопроектът предвижда постепенното премахване на специалния режим за островите в Егейско море. Той ще се запази до 2016 г. само за най-отдалечените острови. За момента не се предвижда подпомагане на местни жители с по-ниски доходи.

При облагането на физическите лица, земеделски производители и фирми ще има следните промени:

* Повишаване на допълнителния данък Солидарност със задна дата от 01.01.2015 с нови 0,7% до 8%

* Увеличение от 10% до 13% на данък Лукс.

* От 13% на 26% скача данъкът за фермерите

* Премахването на субсидията за гориво в селското стопанство

* По-строги критерии при определяне на професионалните фермери

* Увеличаване на данъчната ставка за компании от 26% на 28%


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Ето това е пример ,че правителството мисли за народа си!ДДС им е в три размера 6 ,13 ,23 % и не ги пипват,а при нас всичко е на едно,и си траем защото от Брюксел не давали!? А бе да си ядат брюкселското зеле ,защо на нас все не може,а за тях няма никакви ограничения?По добре да се махаме от тая съмнителна организация ЕС,която гледа само те да са добре,а другите кучета ги яли.Сега искат да вземат на Гърция най хубавите острови и те да ги ползват.Подкупиха предишното правителство да вземе заеми,сега това няма как да ги върне,и хоп ще им вземели островите.ДАНО ДА СЕ ЗАДАВЯТ С ТЯХ. Въртят сучат все гледат да прецакат някого.Най добре е да си неутрален,и да не вземаш заеми от световните мошеници.

    Коментиран от #2

  • 2 Девон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Махането от тая "съмнителна" организация можеш да го извършиш самостоятелно! А за подкупването на правителствата да вземат заеми е смешка на смешките!
  • 3 Киро

    0 0 Отговор

    1234
    Подкупиха предишното правителство да вземе заеми,

    ========

    Това беще достатъчно, за да стане ясен умствения капацитет на този индивид.

Новини по държави: