Last news in Fakti

13 Септември, 2011 13:14 1 147 0

Бомби "разлюляха" Кабул

  • афганистан-
  • талибани
Бомби "разлюляха" Кабул - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бомбена атака разтърси афганистанската столица Кабул. Полицаи и военни водят сражения с бунтовници в центъра на града, съобщи Би Би Си. На мушка на нападението са сградите на американското посолство и на мисията на НАТО Исаф. Поредица от мощни взривове се чу в града, а талибаните поеха отговорност за тях. Има заложници във висока сграда, намираща се в близост, която нападателите използват като координационен център.

Нападението е осъществено едновременно на няколко места в района чрез атентатори – самоубийци, такси с експлозиви и гранати. По първоначални данни са станали поне четири отделни взрива. В близост се намират сгради на други посолства, министерства и президентския дворец. 

 

Три ракетни обстрела и по военнослужещите ни в Кандахар


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА