Last news in Fakti

16 Юли, 2015 07:15 913 0

Видео конкурс в Тайван с парични награди за туристи

  • тайван-
  • film taiwan action-
  • конкурс-
  • видео-
  • google inc.-
  • youtube-
  • туристи

Събитието е факт благодарение на местното Бюро по туризма и международния гигант Google Inc.

Видео конкурс, целящ да насърчи туризма в Тайван, генерира широка публичност сред туристите в цял свят.

Събитието „Film Taiwan Action!” е плод на усилията на Тайванското бюро по туризма и Google Inc., представящо богатото културно наследство на страната и красивата й природа. Към днешна дата конкурсът е получил 125  кандидатури от страни в Америка, Азия и Европа, а уебсайтът е привлякъл 870 000 последователи.

Ерик Лин, ръководител на международните отношения в Бюрото по туризъм, заяви, че конкурсът е отворен само за чуждестранни лица. От участниците се изисква да качат в YouTube видео с продължителност не повече от 5 минути, което съдържа снимки и клипчета от посещението на лицата в Тайван през 2014-2015г. По този начин Република Китай се вижда през погледа на туристите и става ясно от какво те са впечатлени най-силно.

„Тези, които съберат повече от 1000 гласа, могат да спечелят парични награди, като за всеки глас ще получават по 0.03 щатски долара. Онлайн гласуването приключва на 14 август тази година и един от топ 10 участниците, събрали най-много гласове, ще бъде победител в конкурса и ще получи самолетни билети до Тайван, допълни Ерик Лин.

Стенли Чен, директор на Google Inc. в Тайван на свой ред каза, че интернет гигантът се радва на успехите на едногодишната кампания. „Съдейки по резултатите от гласуването, вярваме, че подобни инициативи могат да спомогнат за развитието на туризма във всяка една страна по света и ще насърчат опознаването на нейните културни особености”, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА