Last news in Fakti

16 Юли, 2015 10:03 2 298 4

721 коли опожарени за една нощ във Франция (Видео)

  • коли-
  • франция-
  • палеж-
  • бастилия
721 коли опожарени за една нощ във Франция (Видео) - 1
Снимка: АП/БТА

Най-малко 721 коли са били опожарени във Франция по време на тържествата за националния празник на страната – 14 юли. Силите на реда са арестували близо 603 души в опит да спрат вандалските прояви на трошене и палене на превозни средства, съобщава в. „Фигаро“.

Вестникът се позовава на полицейските сводки, според които най-силни били проявите на нарушаване на обществения ред в нощта на 13 срещу 14 юли.

Полицейската статистика показва, че палежите са се увеличили с 23% спрямо предишната година, а броят на задържаните с 68%.

Вандалите освен коли са нападнали, разрушили и подпалили магазини, офиси и училища. Освен в столицата Париж, бурни протести на младежи имало в Лион, където бил нападат, разграбен и опожарен супермаркет. Освен това протестиращите атакували с коктейли Молотов изпратените срещу тях полицейски и пожарни коли.

Само в столицата са задържани 145 души. „Фигаро“ съобщава, че близо дузина коли са били подпалени едновременно на улица в 16 район на Париж. (Вижте аматьорското видео)

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Така се получава, когато всеки има телефон за връзка и приложения за група. ( близо дузина коли са били подпалени едновременно на улица в 16 район на Париж ) Технологиите могат да разрушат СВЕТА.
  • 2 motorheadbg

    1 0 Отговор
    Към НЕЗНАЙКО: Не технологиите, а човека руши света в който живее. Както казва едни познат, цитирам: " Две неща няма да се свършат на този свят - кривите дървета, и глупавите хора!
  • 3 БРО

    1 0 Отговор
    Дори слепите и глухите (да ме прощават хората в неравностойно положение) очакваха,че държава която се пълни с НЕбели я очаква точно това.
  • 4 Ница

    0 0 Отговор
    Тия негодници -араби ,черни , секва друга сган-пуснали са ги да живеят в една от най-уредените държави в света,с истински социализъм , с най-доброто здравеопазване в света и те само .ерат и .ерат . Ще е... м...та на Франция. Аз съм живял там преди доста години и знам какъв рай беше.
Новини по държави: