Last news in Fakti

22 Юли, 2015 15:14 1 352 1

Тайван засилва връзките си с Франция

  • тайван-
  • ма инцзю-
  • франция-
  • оон-
  • партньорство-
  • сътрудничество-
  • проекти-
  • делегация-
  • рамкова конвенция

Това стана ясно по време на приема на френска делегация от депутати в президентския офис в столицата Тайпе

Президентът на Република Китай Ма Инцзю заяви, че Тайван и Франция се радват на стабилни връзки помежду си и се очаква по-нататъшен напредък в области като култура, технологии и търговия.

По думи на президента Франция е четвъртият по големина търговски партньор на Тайван в Европа с двустранна търговия, достигаща 4.25 милиарда щатски долара през 2014г., и вторият най-голям партньор на страната в сфета що се отнася до технологичното сътрудничество. Доказателство за последното са 58-те съвместни проекта.

Ма направи своето изявление по време на приема в президентството в столицата Тайпе на френска делегация от депутати, водени от сенатор Ричард Алайн.

„Тайван и Франция споделят обща вяра в ценностите на демокрацията, свободата, човешките права и мира”, заяви Ма, добавяйки, че очаква Париж да продължи да подкрепя Република Китай за засилване ролята на страната в международната общност.

„Примери за това начинание включват участието на Тайван в Международната организация за гражданско въздухоплаване и предложението за участие в Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата” каза още Ма. По негови думи нацията е показала решимост да намали количеството вредни емисии на парникови газове с 50% до 2050г.

От гледна точка на подобряване на сътрудничеството с ЕС, президентът на Тайван подчерта, че подписването на пактове за икономическо партньорство с Нова Зеландия и Сингапу през 2013г. са дали значителни резултати. Само за една календарна година двупосочната търговия с тези страни бележи ръст съответно с 12.5% и 5%.

В своето изявление Ма Инцзю даде дума, че правителството ще продължи да укрепва отношенията си с Франция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доко

    0 0 Отговор
    най безмислената от всички новини, пфуууууууууу