Last news in Fakti

24 Юли, 2015 19:02 905 0

Седем души загинаха при взрив в италианска фабрика за фойерверки

  • фабрика-
  • италия-
  • бари-
  • фойерверки-
  • взрив-
  • загинали-
  • експлозия

Ранените са настанени в болница с тежки изгаряния

Седем души загинаха при взрив в италианска фабрика за фойерверки - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко седем души загинаха при експлозия във фабрика за фойерверки, намираща се в провинция Бари, съобщи „Вашингтон пост“, позовавайки се на информация на италианските медии.

Агенция „АНСА“ предаде, че взривът е унищожил фабриката „Брускела“ в Модуньо и броят на жертвите може да се увеличи.

Според „Република“ жертвите са седем, а други пет са ранени. На мястото веднага са пристигнали екипи на пожарната, както и карабинери.

„Чух три отделни експлозии в бърза последователност. Веднага си помислих, че е фабриката за фойерверки. Имам приятели, които работят там“, сподели местен жител.

Медиите в Италия пишат, че фабриката е работила на пълни обороти, тъй като по това време на годината много малки градове в Италия честват различни религиозни фестивали и използват фойерверки.

Взривът се е усетил на километри разстояние, разклащайки прозорците на много къщи. По време на експлозията във фабриката са били 10 работници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: