Last news in Fakti

16 Септември, 2011 10:32 1 287 0

Берлускони записан с цинични бележки към Меркел

  • силвио берлускони-
  • ангела меркел
Берлускони записан с цинични бележки към Меркел - 1
EPA/БГНЕС

Италианският премиер Силвио Берлускони предизвика огромен скандал в отношенията си с Германия, обиждайки вулгарно канцлера Ангела Меркел, съобщава световните агенции.

В подслушван от полицията телефонен разговор с италиански журналист 74-годишният Берлускони изрича следните думи по адрес на 57-годишната Меркел: "Това е една дебела к...., която никой не би искал да ч...".

Това не е първият скандал между италианския премиер и германския канцлер. По време на срещата на НАТО преди две години Берлускони остави Меркел да го чака 15 минути, докато той говори по мобилния си телефон.

 

През 2008 година пък, по време на официалната визита на германския канцлер в Рим, Силвио Берлускони изскочи зад гърба й и извика: "Ку-ку!".

Говорителят на италианския премиер отказа да коментира публикувания запис.

Подслушваният разговор е бил в рамките на разследването срещу Берлускони за организирането на секс забавления. Скандалът вече мина границите на Апенините и германската преса си задава въпроса дали Берлускони наистина така вулгарно е обидил Меркел.

Тези нови разкрития са на фона на задълбочаване на скандала, в който беше замесен Берлускони в началото на септември. Той беше разкрит при ареста на бизнесмен от Бари, доставял момичета във вилите на премиера, някои от които били компаньонки. Предприемачът Джанпаоло Тарантини неотдавна беше задържан по подозрения от прокуратурата на град Неапол в трафик на проститутки.

Според разследващите от тези разговори, както и от други доказателства става ясно, че Берлускони дал на Тарантини сумата от 500 000 евро, както и месечни такси от по 20 000 евро в замяна на защита. Срещу тези пари Тарантини поел ангажимента винаги да твърди, че Берлускони не е знаел, че момичетата, които той пращал в дома му, били компаньонки. Посредник при плащането на гореспоменатите суми бил Валтер Лавитола, предприемач, издател, консултант и познат на Берлускони, който сега е издирван от полицията.

Това разкритие беше определено от адвокатите на Берлускони като безпочвено и абсурдно.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА