Last news in Fakti

11 Август, 2015 04:00 1 011 1

Фредерик Лапланш похвали Тайван за постигнатото в областта на демокрацията

  • тайван-
  • фредерик лапланш-
  • демокрация-
  • европейски съюз-
  • права на човека-
  • орден-
  • опазване на околна среда-
  • култура-
  • обмен-
  • министерство на външните работи-
  • лгбт

Французинът е началник на тайванския Офис, отговарящ за икономическите отношения и търговия с Европейския съюз

Бързото развитие на демокрацията и усилията на правителството на Република Китай в защита на свободата на словото и правата на човека бяха похвалени от Фредерик Лапланш – началник на тайванския Офис, отговарящ за икономическите отношения и търговия с Европа.

„Тайван се развива успешно през последните години и успя да постигне завидни резултати в областта на демокрацията”, заяви той, допълвайки, че сред най-големите успехи на страната са именно изграждането на комфортна среда за живот, повишаване на жизненото равнище, справянето с проблемите на околната среда и насърчаването на културното развитие.

Французинът акцентира и върху отличната работа на различни институции в Тайван, които успяват да гарантират ефективността на изборите, което е от огромно значение, когато говорим за демокрация.

Въпреки това обаче, Лапланш посочи, че все още има какво да се желае в други ключови области, сред които е и смъртното наказание. В своята работа той набляга основно на проблеми, свързани с опазването на околната среда, правата на потребителите и правата на хора с различна сексуална ориентация – ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални).

„Тайван е регионален лидер в защита правата на ЛГБТ и аз очаквам бъдещо сътрудничество с ЕС в това отношение през тази година”, заяви той.

В края на миналия месец министърът на външните работи на Република Китай Дейвид Лин награди Лапланш със специален орден (Order of Brilliant Star with Violet Grand Cordon)  за безценния му принос в подобряването на отношенията и обмена между Тайван и ЕС, обхващащи области като култура, образование, ядрена безопасност, наука и технологии.

Французинът ще се върне към Министерството на външните работи на Франция по-късно този месец, като ще бъде заместен от Маделин Майоренко.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛГБТ ЗАБЛУЖДАВА

    0 0 Отговор
    ПРИСЛАМЧВАТ СЕ КЪМ НОРМАЛНИТЕ, СЕКСУАЛНО ОРИЕНТИРАНИ ПОД ТВЪРДЕНИЕТО, ЧЕ СИЧКИ ХОРА СА СЪТВОРЕНИ ЕДНАКВИ ОТ БОГА.

    И ОТ ТАМ СЛЕДВА, ОПРАВДАВАНЕ И ПРИЗАНАВАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗГЪ.ИЦИ И ПРЕТЕНЦИИ НА ЛГБТ.

    НО ИСТИНАТА Е ДРУГА.
    ИСТИНАТА Е ИЗОПЪЧЕНА.

    ДА.
    НИЕ ВСИЧКИ НЕ СМЕ СЪТВОРЕНИ ОТ БОГА.
    ДА.
    НИЕ ВСИЧКИ СМЕ БОЖИЕ ЧЕДА.
    ДА.
    НИЕ ВСИЧКИ ИМАМЕ ПРАВО НА НОРМАЛЕН ЖИВОТ И ДА БЪДЕМ УВАЖАВАНИ И ПРИЕТИ ТАКИВА КАКВИТО СМЕ СЪТВОРЕНИ ПО БОЖИЯТА ВОЛЯ.
    НО !
    ТОВ НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ВСЕКИ ПРИТЕЖАВА ЕДНАКВИ ФИЗИЧЕСКИ, УМСТВЕНИ, БИОЛОГИЧНИ ОСОБЕНОСТИ, СЕКСУАЛНИ ЧУВСТВА, НАСТРОЕНИЯ И ОРИЕНТАЦИЯ.
    ЗА ТАЗИ ЦЕЛ ИМА МОРАЛЕН КОДЕКС - КОНСТИТУЦИЯ И РЕЛИГИОЗНИТЕ ЗАКОНИ И ОБЩЕСТВЕНИ НОРМИ И ТРАДИЦИИ.

    ТАМ ЯСНО СЕ КОНКРЕТИЗИТА, ЧЕ БРАКОВО СЪЧЕТАНИЕ СЕ ОЗКОНЯВА МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА.

    А ЗА НЕСТАНДАРТНО СЪЗДАДЕНИ ОТ БОГА ИМА НЕСТАНДАРТНО РЕШЕНИЕ:
    - бъдете такива каквито сте се родили по божията воля;
    - никой не ще ви преследва за тов, защото е по божия воля/ОСВЕН ако не е по ваша/;
    - никой не ще ви преследва ако сте си намерили подобен на вас с който да споделяте еднакви интереси;
    - но да се сключва граждански брак на граждани с нестандартна сексуална оринтация е в разрез с всевишния дето ни е създал и ни е нал божието писмо.
    НИКОЙ НА ЗЕМЯТА НЕМОЖЕ ДА ПОЕМА РОЛЯТА НА БОГА И ДА ПРАВИ ТЪЛКОВАНИЯ НА ЗАКОНИТЕ МУ, ПРОПОВЯДВАНИ ОТ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ ОТ КАК СВЯТ СВЕТУВА.