Last news in Fakti

16 Август, 2015 00:04 2 239 0

Гражданите на Тайван се радват на високо качество на живот

  • тайван-
  • проучване-
  • качество на живот-
  • безопасност-
  • сигурност-
  • работна среда-
  • транспорт-
  • здравеопазване

Това сочат данните от проучване на Националния съвет за развитие

Около 82% от хората в Република Китай са доволни от качеството на живот в страната, което е на най-високо ниво за последните осем години. Това сочат данните от проучване на Националния съвет за развитие.

В годишното проучване за качеството на живот на хората въз основа на 19 показатели почти 71% от анкетираните са посочили, че са доволни от икономическите условия.

Според същата статистика повече от 88% споделят, че имат пълноценен семеен живот, а само 9% са на противоположното мнение. В същото време нас 85% считат, че се чувстват сигурни, а кварталите, в които живеят, са безопасни.

Когато става въпрос за проблемите на околната среда процентното изражение е 85%, 84% и 64% за както следва: управление на отпадъците, пречистване на отпадъчните вода и качеството на въздуха.

По отношение на работната среда 72% от респондентите са доволни и смятат, че условията на труд са добри и 57% се чувстват емоционално задоволени от работата си.

Изследването обхваща и други области от живота на гражданите на Тайван. Резултатите сочат, че 75% от запитаните са доволни от защитата на потребителските права, 72%  са на мнение, че обществените места са достатъчно безопасни, 79% твърдят, че качеството на здравеопазването е високо, както и това на транспорта за 65% от запитаните лица.

Въпреки отличните резултати, Тайван възнамерява да продължава да полага усилия, за да предложи още по-добро качество на живот на своите граждани.

В проведеното проучване посредством телефонни интервюта участие вземат 1076 лица на възраст от 20г. нагоре, а достоверността на резултатите е 95%.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА