Last news in Fakti

17 Август, 2015 13:44 1 131 2

Сръбският съд внесе решение за екстрадиция на руски магнат

  • сръбският-
  • екстрадиция-
  • магнат

Сергей Азарсков е един от собствениците на фалиралия туроператор Лабиринт

Сръбският съд внесе решение за екстрадиция на руски магнат - 1
Снимка: interpol.com

Сръбският съд е внесъл решение за екстрадицията на руския магнат Сергей Азарсков, съобщи „Комерсант“.

Азарсков е един от собствениците на туроператора „Лабиринт“. Фирмата има задължения към хиляди свои клиенти, което доведе до криза на пазара на туристически услуги в Русия, от която останаха ощетени близо 130 хил. души. Защитата на Азарасков ще обжалва решението пред апелативния съд. Според неговите адвокати в производството по екстрадицията на техния клиент не е обърнато внимание на това,че обвиненията на Азрасков в Русия не отговарят на местния наказателен кодекс. 

Решението е било взето от съд в сръбския град Ужице, удовлетворявайки искане на главния прокурор на Русия. Документите по случая на Азарсков са били изпратени в Белград още на 24-ти юли. Все пак, докато апелативният съд не разгледа случая, обвиняемият няма да бъде екстрадиран.

По-рано през тази година Азарсков бе задържан в Сърбия, докато се опитва да пресече границата с Черна гора. При проверка на документите му граничарите установили, че той е даден за международно издирване и го задържали. През септември 2014 г. съд в Москва потвърждава решението за арест на бизнесмена и той е обявен за международно издирване.

Напомняме ви, че в момента в Сърбия тече процедура по вземане на решение на българския банкер Цветан Василев, който превбивава в страната от миналата година, когато неговата Кооперативно търговска банка бе обявена в несъстоятелност. Макар че прокуратурата поиска връщането му в България, а Висшият съд в Белград одобри екстрадицията, тя бе спряна от втората инстанция. През март 2015 г. апелативният съд прецени, че случаят трябва да се преразгледа и процедурата тръгна отначало. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 монк

    0 0 Отговор
    А кога ще внесе решение и за екстрадицията на Мустака?????
  • 2 :на:

    0 0 Отговор
    Като са ги започнали, няма защо да пропускат и нашия хубавец!
Новини по държави: