Last news in Fakti

20 Август, 2015 09:26 731 0

Бомба рани 6 полицаи в Кайро

  • египет-
  • кайро-
  • полицай-
  • бомба-
  • взрив-
  • държавна сигурност

Броят на пострадалите до този момент достига до 23 души

Бомба рани 6 полицаи в Кайро - 1
Снимка АП/БТА

Кола-бомба се взриви пред сграда на службите за сигурност в северната част на египетската столица Кайро. Атентатът е станал в ранните часове на днешния ден, заявиха от вътрешното министерство на Египет, цитирани от Би Би Си.

Най-малко шестима полицаи са ранени от експлозията в северния квартал Шубра. Няма сведения за смъртни случаи, но общият брой на пострадалите до момента е 23-ма души.

Жителите из целия град са докладвали, чеса чули силен взрив около 02:00 часа местно време (00:00 GMT). 

Мишена на атентата е сграда на Държавна сигурност - една от полицейските служби в Египет. Зданието е разрушено частично.

"Един мъж изведнъж спря колата си пред сградата на Държавна сигурност, скочи от нея и избяга на мотоциклет, който следваше колата," се казва в изявление на министерството и добавя: "Колата избухна ранявайки шестима полицаи."

До момента никой не е поел отговорност за атаката.

Тази година имаше няколко бомбени нападения от ислямистки бунтовници в Кайро. Групировката Провинция Синай, египетският клон на джихадистката организация Ислямска държава, редовно си приписва нападения срещу полицаи и войници в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА